Inlägget innehåller annonslänkar

Inspirations tonårsrum från mitt projekt Sthlm, före- och efterbilder

Inredning tonårsrum. Inspiration barnrum.

Ni är många som frågar mig om tips kring tonårsrum och idag tänkte jag visa ett av rummen jag inredde i Stockholm.

Vad som är viktigt tycker jag är att inreda rummet med några tydliga ”vuxeninsatser”. T ex att möblera med sängen ut i rummet. Om möjligt lite större säng. Matta under sängen, gardiner från golv till tak, dold förvaring med inspirerande stilleben som ger mysig känsla till rummet. Tänk hotell! Tonåringar älskar’t!

Ovan ser ni min moodboard. Detta rum är neutralt färgsatt och fungerar lika bra till tjej eller kille tycker jag.

FÖRE

Rummet låg uppe på vinden så jag tyckte det var viktigt att det skulle få en skön känsla men ändå ha ett bra flöde. Det låg tidigare en heltäckningsmatta i rummet. Tyvärr gick den inte att behålla då den var skadad, men jag valde att lägga in en ny då det känns mysigt och lyxigt att gå på.

EFTER

Jag valde en ton på väggarna som heter Fabrik från Jotun. En grå kulör som ändå känns ljus och fräsch. Ville såklart få in så mycket ljus som möjligt i detta rum då det är snedtak. Det jag också gjorde var att måla även taket i denna kulör. Helt enkelt måla in allt. Det blir oftast bäst när det är snedtak på det här viset. Annars blir det knappt någon kulör att måla, och sedan blir det massa vitt. Kan lätt bli oroligt och ”klabbigt” med alla linjer. Nu blir det en helhet som är lättare att utgå ifrån.

Den stora Monluxspegeln gjorde att rummet förstoras ytterligare och vilken tonåring vill inte ha en sådan här spegel att sätta både stämning och funktionljus på när man sminkar och klär sig.

FÖRE

Sängen var tidigare direkt upp för trappan under snedtak. Lite intryckt och lite ”småbarnskänsla” över möbleringen.

EFTER

Istället valde jag att skapa garderob på hela den här ytan. Inredning från Ikea, med måttbeställda lackerade dörrar (i samma nyans som väggarna) från Elfa.

4 meter lång förvaring med smarta lösningar för en tonåring.

Att ha skjutdörr på det här viset är ju fantastiskt bra om man har liten yta och inte plats för en 60 cm dörr att öppnas. Inbyggd belysning gör det hela extra läckert. Extra mycket behövs det vid snedtak. Förstorar och ger en rymd till rummet.

Så här plockade jag ihop inredningen från Ikea, och monterade en stång.

FÖRE

På den högsta väggen var tidigare en tv. Där ville jag istället placera sängen. Så hon slapp ligga under för mycket snedtak (tryckande chi) och där vi fick in en rejäl sänggavel som skapar kraftposition och trygghet.

EFTER

En stor säng att chilla med kompisar och även kunna använda sängen som soffa när de är många vänner på besök hemma.

FÖRE

En alldeles för stor outnyttjad yta innan möblering.

EFTER

Greige ton på heltäckningsmattan ger en värme och jord till de grå väggarna. Mattans färg tas upp i såväl gardin som på soffa och kuddar i sängen.

Tv: kom upp på väggen och extra sittplatser finns i både fåtölj och bänken framför sängen.

I hörnan där man kommer upp för trappen, med naturligt ljus från fönstret och med koll och kraftposition placerade jag skrivbordet.

Hoppas ni gillar det!

Inköpslista:

Kulör, Fabrik från Jotun. Skrivbord Ikea Förvaring skåp/sidobord längsväggen, Ikeas Eket Nattduksbord fanns sedan tidigare. Skrivbordsstol samt bänk vid fotändan av sängen, By Crea. Säng Mio. Spegel Monlux, i kulören Champagne. Ursnygga lampan på skåpen, Mio. Sänglampor, House Doctor, liknande finns här. Fåtölj, Åhlens. Tavla, Desenio. Gardin, Gotain. Skrivbordslampan finns här.

Önskar er en fin fin dag!

Stor kram, Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.