ANNONS

Tips om du är sugen på att måla mörka väggar

/

Simplicity och väggfärg.

da44f7c1d442da41ab79baddd2f93792

Solen skiner och det är snart dags att ta på sig fotbollsmamma outfiten. Vad det nu är?! Varmt här i söder och igår kom som bestämt utemöblerna ut i trädgården. Så otroligt härligt. Nu känns huset helt igen! När man kan öppna upp mellan ute och inne och se hur allt vaknar igen.

Från ute till inne… Jag fick en fråga av en läsare om det här med mörkare kulör på väggarna och hur man ska tänka? Många är ju rädda för att det ska bli för mörkt i rummet. Den här bilden tycker jag är ett fint exempel.

Om du vill ha mörka väggar, tänk då på att jobba lite extra mycket med dessa tips, eller något av dem.

Ljusinsläpp

Rejält med ljusinsläpp från stora fönster skapar en ljus känsla oavsett kulör på väggarna, så har du mycket fönster behöver du ALDRIG vara orolig för att sätta en ton på väggarna. Tänk dock på väderstrecken som ditt rum vätter åt. Har du fönster i norr eller öst, ger det ett kallt ljus. Har du fönster åt syd, väst, får du ett varmt ljus. Så detta måste kompenseras när du väljer färg.

Ett annat tips när det gäller en kulör är:

  • mörk kulör blir ofta ljusare på väggen än vad den upplevs på det lilla provet
  • en ljus färg med kulör, låt oss säga mintgrön, blir ofta stickigare och mer ”kulörig” än på provet, så vill du ha en färg är min rekommendation att välja en med mycket svärta om du är ute efter ett harmoniskt resultat

Grönska

Växtlighet skapar liv till en inredning och binder upp mörkret på ett magiskt sätt. Se till att alltid omge dig med växtlighet. Extra läckert till mörka väggar!

Möbler i ljusare toner

Ofta har vi en tendens att jobba med vita väggar och mörkare möbler. Att vända på steken och jobba med ljusare möbler till mörka väggar ger en fin balans och skapar harmoni i inredningen.

Ha en fin dag och ska du ut i trädgården och pyssla eller bara njuta av en lugn stund inne kan jag tipsa om att Stilsnack har ett nytt poddavsnitt ute.  Vi pratar påsken, ger tips på pynt, tradition och lite mat.

Ha en fin stund med oss. Lyssnar gör du här!

Kram Jannice

Bild: Slettvoll

.

.

8
72

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00