ANNONS

Feng Shui analys – före och efter, projekt Höllviken – vardagsrum

/

Veckans Feng Shui analys.

Idag tänkte jag åter igen bjuda er på några bilder från mitt projekt i Höllviken. I dagens inlägg blir det före- och efterbilder på vardagsrummet.

FÖRE:

vardagsrum

Vardagsrummet är stort, luftig med mycket ljusinsläpp. Alltså mycket energier eller som man säger inom Feng Shui – chiflöde.

För att inte få en så hård kontrast och en lugnare känsla på vardagsrummet ville jag måla taket helt vitt. I och för sig, ökar det på energierna i rummet, men det gör också rummet fri från intryck, som mönstret i taket ger när man ser kvistar och annat gå igenom. Känslan kan också bli lätt rosa när man mjölkar ett tak på det viset.

Jag satte en jordande ton på väggarna. Min Simplicity Greige (finns att köpa hos Nordsjö) för att lugna rummet från alla övriga energier som fönster och ett vitt tak ger.

I och med att huset ligger nära havet, ville jag också ta in platsens själ i inredningen och valde en färgskala som hämtar upp, sandstrand, hav, himmel, sten och natur. Hemmet är också ett sommarboende, varför det ska generera avkoppling och semesterkänsla.

I Hemnet bilderna ovan var kontrasterna ganska så hårda, vitt, svart, orange. Metall, vatten och eld. Jag ville få in en mjukare och varsammare övergång och valde bruna trämöbler istället för svart och där vattenelementet  istället kommer igen i det blå färgskalan och glaslyktor och krukor på bordet.

EFTER:

IMG_0989

Efter att ha målat taket täckande vitt, blev det ett lugnare och mer ”samlat” tak.

Det som inte syns på förebilden är att golvet var riktigt gult och gjorde att det tog över rummet. Därför valde vi att slipa och lägga på en vitare mjölkigare ton för att få det att smälta in bättre i helheten.

Den greigefärgade väggkulören bromsar de starka energierna från de stora fönsterpartierna (det är rejäla fönster och dörrar till vänster ut mot poolområdet från golv till tak).

Möbleringen öppnar upp mot såväl trädgård, poolområde och kamin.

Märk väl hur de bruna träborden och ger ett mjukare intryck mot väggfärgen, än det tidigare  kombination med det hårda svarta skinnmöblerna mot vita väggar.

Svart har jag istället tagit upp i ram på tavla, glas och dekorationsföremål i fönster (samt skåpet på sidan).

Färgskalan är mer varsam och går i beige, greige, grått, vitt, gråblå och brunt. Soffor, kuddar, lampor och soffbord är från Slettvoll i Malmö.

Mattan är från Layered. Jag får ofta frågan om det går att mixa grått och beige. Och svaret förstår ni nog när ni ser mina inredningar. Jag vågar påstå att de behövs mixas då man måste ha både grått och beige för att få in både metallelementet och jordelementet.

IMG_0252

Längs med vänster sida har jag sytt upp vackra linnegardiner från Ernst Hotel Supply som  mjukar upp och omhuldar rummet när så behövs den kalla årstiden. Färgen på gardinerna, i liknande ton som väggen. Det blir elegant och samtidigt som det ger en sidenmjuk känsla.

IMG_0249 3

Alla asiatiska detaljer är kundens privata som hon samlat på sig genom åren. Tycker de passar fint in med det skandinaviska och lätta färgskalan. Men här var det då viktigt att se till att träslagen jag valde på de nya möblerna också är i mörkbrunt så inredningen hålls ihop. Det hade inte passat bra om jag valt att gå på den ljusa skandinaviska stilen med träslag som björk till hennes asiatiska tunga föremål.

Japp det var vardagsrummet det. Vad tycker ni?
Nästa vecka drar vi oss mot köket tror jag, och ni ser ju en sneak peek redan här!

Ha en fin söndag! Njut av sommaren och dagen!

Stor kram,
Jannice

Bilder: Jannice Wistrand, Add Simplicity

.

.

33
132

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00