Odla Ekollon i Svensk Tenn vas!


Nu är det dags att plocka in ekollon & fram med ekollon vasen från Svensk Tenn!
Vill du kika närmare på hur jag gjort,
titta in på min nya sida HÄR

Må bäst!

k r a m åsa

 1. Men Åsa så snyggt!!!…sen är det ju också så att jag så förtjust i ekar, löven och ekollonen, har tidigare haft en ek som vårdträd. Tack för tipset med vasen från svenskt tenn, har tyckt att den är så fin i sin design och länge tänkt köpa några stycken. Nu ska jag göra slag i saken, boka in en resa till Stockholm för att införskaffa de små vaserna och lite annat som finns i den stora staden. Kramar från Ninni.

 2. Då skulle jag ju kunna plantera en hel skog haha…vår ek på tomten älskas på både vår sommar och höst (och vinter) men det är rätt mycket att kratta upp om man säger =) En liten ekollonvas från svenskt tenn finns hos mig…men nu blev jag inspirerad till tusen haha att leta rätt på andra små vasar till mina ekollon! kram kram Åsa

  1. Usch ja, det är tungt med krattningen just nu. Men övriga tid på året … älskar man ju ekarna precis som du skriver:)
   Kram, Kram

 3. Ah så vackert det blev! Naturen är bara så fantastisk! Och du som svänger ihop så fina stilleben. Kram!

 4. Vad gäller ekollonen – är det änden med hatten som ska ner i vattnet? (Hatten bort först förståss).

 5. Lägg ekollonen helt i vatten 3-6 veckor först. När de börjar öppna sig och gro är det dags att flytta över dem till en vas. Dock med andra sidan av ollonet nedåt. Tänk på att både trädet och roten kommer ur samma öppning och att trädet vänder sig uppåt av sig själv upp ur vasen.

  1. Aha, kan man göra så, det kanske underlättar:)
   Jag sätter alltid ollonet åt detta hållet & det har hittills alltid fungerat, det känns som ekollonet fixar det själv när det spricker, eller kanske jag bara haft tur:)

 6. Så vakre bilder! Kastanje spirer hvis du stikker den i en krukke med jord – ikke stikk den dypt. Gi den ganske mye vann. Her hos oss i England slenger kastanjetrærne kastanjer langt avgårde, så jeg må stadig dra opp uønskede kastanjespirer i hagen. Det virker som om de klarer seg helt uten love and attention 😉

  1. TACK!
   Men har ni så lätt att få upp kastanjer, det funkar INTE här hos mig.
   Dags att plantera en i jord då för att försöka få sig ett eget kastanjeträd:)
   Ha en fin dag! Kram Åsa

 7. Her i Surrey ligger temperaturen på mellom 0C og 10C hele vinteren og det regner masse. Så hvis du planter en kastanje i en krukke og setter den i ditt orangerie, fx, og passer på at jorden alltid er godt fuktig (her regner det jo masse hele vinteren) – da tror jeg du burde få det til. Husk bare at i naturen blir kastanjen liggende oppå jorden, ikke nedi,
  så trykk den litt nedi jorden men ikke helt under. Når den spirer skyter
  den en 10-15cm lang rot ned i jorden, så en litt høy krukke passer bra slik at roten får plass.
  Hos oss gror kastanjene nesten som ugress, for det står tre store vakre kastanjetrær ”on the green” utenfor vår trädgård, og når det blåser om høsten slenger de kastanjene sine overalt. De er særdeles fertile 😉

Comments are closed.

LOADING..