Otäckheter & Finheter

Otäckt vad som händer i Belgien!
Nyheterna rullar på hela dagen här hemma,
det gnager skrämmande inom mig,
tankar om världen … tankar om framtiden.

Funderar att gå ned en sväng till växthuset
bara för att komma ifrån känslan inom mig.
Utanför är det blåst & snöblandat regn … jag beslutar mig
att stanna inomhus.

sticklingpyssel

Plockar ihop några småkrukor & jord utifrån trädgården
& tar med mig in till matbordet.
Behöver pyssla med lite finheter … pelargonsticklingarna
som nu har fått små späda rötter ska ned i jord.

pelargonsticklingar_myrberg

Åtta små krukor blev det idag,
sju med pelargoner i, fyra vildpelargoner, 3 vita mårbacka.

stickling_myrberg

& så en kruka med denna växt.
-har fått sticklingen av en kompis men tyvärr ingick inget namn-
påminner om palettblad, men bladen är tjockare & skrövligare.

Tiden får visa vad denna utvecklar sig till 🙂

Ta hand om ER!

..

  1. Ninni skriver:

    Hej Åsa, jag har tänt ljus idag för De som har mött döden så fruktansvärt och för deras kära och nära. Svårt att ta in, det som händer, men ändå så påtagligt.
    Gällande Pelargoner, tills för ngt år sedan hade jag alltid Vita Mårbacka…men nu tycker jag det är roligt att prova nya sorter och färger. Förra helgen fann jag två stora helt underbara Doftpelargoner, jag har en stor kärlek till blommor som ger en god doft från bladen vid beröring. Ska bli spännande och se Om det blir ngr blommor både form och färg. Har Du någon erfarenhet av Doftpelargoner?
    Varma Kramar från Ninni.

  2. Har ingen tur med mina pelargonsticklingar (från Mårbacka och en bra vit sort jag köpt hos Zetas) som jag har i år. Den ena efter den andra bara ramlar ihop och dör. Inte ens de köpta pelargonsticklingarna (från Plantagen) mår så särskilt bra. De är ynkliga. Växer dåligt. Trots omplantering i pelargonjord. Lite sol skulle förmodligen göra susen… och värme. Vild-pelargoner (de australiska) är fantastiska. Lite dyra bara. Hoppas på att hitta någon på Nordiska Trädgårdar i april.

Comments are closed.

LOADING..