& kärleken består…

 

 

Vid i stort sett samma årstid varje år
plockar jag fram en gammal bok,
en bok jag verkligen tycker väldigt mycket om.
När jag var 26 år gammal/ung köpte jag & min make
-som vid den tidpunkten inte var min make utan bara min kille-
vårt allra första hus.
Det var ett atriumhus med en liten tillhörande trädgård,
där & då köpte jag boken … min allra första trädgårdsbok,
som blev min allra första dröm om en sk. cottage garden!

myrbergs trädgård

tasha tudor_myrberg

Det var även genom denna bok jag fick en sådan kärlek för penséer,
speciellt minipenséer.
När Tasha Tudor så speciellt skrev om dessa blommors små söta
ansikten som sträcker sig mot solen

minipensée.myrberg

ja då blev jag fast,
för visst har de väl något av det mest bedårande
små ansikten man kan föreställa sig.

magnetröntgen

Igår eftermiddag när jag låg på Sabbatsbergs sjukhus i den där
-som jag tycker-
ångestladdade maskinen då lovade jag mig själv
att när dessa plågsamma -jag lider av en viss klaustrofobi-
40 minuter är över,

då ska jag unna mig massor med minipeénser.

penseer_myrberg

Oftast köper jag dem i helt olika färger,
kan liksom aldrig bara välja en sort.
Alla har helt olika uttryck i sina sk. ansikten

akvarell_myrberg

Råkade även få med mig akvarellpennorna ut idag,
lite kladd blev det allt … det skulle föreställa penseéer …
men det var det ingen som såg … förutom jag … 
så den bilden behåller jag för mig själv 😉

Som sagt,  kärleken till boken & kärleken till den där killen
som jag köpte min första trädgård tillsammans med,
den består … fortfarande!

..

..

 1. Hej Åsa
  Håller med, minipenséer är ljuvliga!
  Men du, du skriver om röntgenundersökningar, är det något du berättat om i bloggen, som jag missat? Mår du bra?
  Kram Anna

  1. Hej Anna,
   skriver inte så mycket om mina besvär men ibland lägger jag in något lite. Man får ju ofta höra att vi ibland visar verkligheten lite för rosaröd, så någon gång då & då tänker jag att man kan slänga in en ”fulbild” mellan allt det fina. Men för övrigt är allt bra:) Tack för din omtanke & varm kram

 2. Hej,
  helt rätt, man måste belöna sig emellanåt. Hoppas att allt såg bra ut. Har också köpt penséer…

  1. Ja lite belöning tycker jag vi kan vara värda mellan varven:)
   Svaret väntar ju alltid på sig, jag hoppas på det bästa <3

 3. Hej!
  Tack för en inspirerande blogg. Så härlig! Har kollat igenom dina gamla inlägg och såg ert betongbord ni har ute. Hur har ni behandlat ”skivan”? Jag har gjort ett som jag tänkte ställa ut. Det är obehandlat och är rädd för att det kommer bli mörkt om det står ute i regnet? Tack! 🙂

  1. Hej Rebecca,
   vårt bord är helt obehandlat &
   vi har haft det stående ute året runt i flera år. Det enda vi gör på hösten är att cementplanken får stå lutade mot en vägg så att vattnet rinner av dem under vinterhalvåret. Lycka till!

 4. Visst blir man glad över dessa små, fantastiska blommor. Så lika men ändå så olika som sagt. Tänka sig att boken även var min första trädgårdsbok. Älskar att titta på alla fina bilder på den gamla kvinnan i sin egna värld.
  Hoppas allt är bra med dig. Stor kram

 5. Ja, dessa är fantastiska och vilken härlig berättelse !!
  Hoppas undersökningen gick bra, har också varit några gånger i en sån där och även om jag inte tycker det är läskigt ,eller lider av klaustrofobi :), så är det ju så oerhört svårt att liga stilla 😉 på mig börjar det klia överallt,nåt helt vansinnigt, helt otroligt, säkert nåt psykologiskt och man får ju INTE röra sig, rena tortyren 🙂 Och de där minuterna tar ju aaaaaldrig slut 😉 Nej, bättre då med små söta , rara blommor 😉 De ÄR ju väldigt fina 🙂
  Kram på dig,
  Monica i ( ett redan stekhett ) Rom

 6. Jättefint att unna sej vackra penséer – ljuvliga blommor och vilken fin berättelse!
  Den boken är en av mina favoriter – älskar den och har också haft den i många år!
  Kram
  Lisa

 7. Himla kul, den boken har jag också. Äääääälskar boken, tittar ofta i den. Jag gillar din blogg och kikar in varje dag. Känns som jag känner dig lite. Superkul.
  Hoppas undersökningen gick bra och att det inte var någon allvarlig undersökning.
  Varma hälsningar
  BrittMarie i Skåne???

 8. Ja minipenséer är jättefina. Har en kruka med flera plantor av dem varje år. Byter färg varje år också. I år är de gula. För när det blir varmare doftar de gula fantastiskt. Och humlorna och bina älskar dem.

Comments are closed.

LOADING..