Sommarlov med sommarjobb & ikea!

Lycklig för att jag har semester startar
jag upp första veckan med
ett sommarjobb!

rörstrand_myrberg

Foto: åsa myrberg

Idag kom första sändningen med
Ryska Posten,
i nästa vecka kommer resterande,
levererat direkt från Finland.
Det är dags för arbete åt Rörstrand igen.
Jag är så fantastiskt glad över dessa jobb,
passar mig super att få styla
& fota precis som jag vill.
Det mest ultimata sommarjobb jag kan tänka mig.
Dukning & Mat … Älskar det!

shopping Ikea_myrberg

Foto: åsa myrberg

Dags bara att skaffa mig ett nytt skrivbord,
har fortfarande problem med nacke & händer.
Tvingade med mig maken till Ikea
-hur tänkte jag då ????   lördag & regn
jamenvisst … hela världen var där! –
Hög tid att skaffa sig ett höj & sänkbart skrivbord,
perfekt ju att kunna stå emellan varven när man redigerar bilder.

citrusmelon_myrberg

Foto: åsa myrberg

Efter det aningen plågsamma besöket,
köer i bilen, köer utanför bilen,
köer på Ikea,
köer utanför Ikea … köer precis överallt!

citrusmelon_myrberg

Nöjda att vi hamnat ute på landet igen,
framförallt nöjda utan alla dessa köer.
Vilar vi upp oss lite genom
att testa citrusmelon
-en nyhet för oss bägge-
Smakar som honungsmelon
med en aning
-lite för liten aning om du frågar mig-
apelsin.
Men riktigt söt, saftig & god.

tacopedia _myrberg

Foto: åsa myrberg

tacopedia_myrberg

Foto: åsa myrberg

Maken sitter även & planerar kvällens middag Taco
… perfekt då att ha en
Tacopedia
tillhanda, som jag så lägligt hittade i brevlådan igår.
Tacopedia är som kombinerad kokbok/reseguide/encyklopedi över tacos & hela den mexikanska matkulturen.
Så fort maken & jag
lyckats monterat ihop mitt nya skrivbord,
tänker jag slänga mig i soffan & riktigt läsa igenom boken.
Jag har ju aldrig varit i Mexico & jag har ju faktiskt semester,
så en liten Mexicoresa såhär i bokform kan väl aldrig sitta fel …

Ha en riktig fin fortsättning på lördagen!

..

..

 1. Ett bra skrivbord är toppen att ha. Önskar jag hade plats för ett höj- och sänkbart. När jag letade skrivbord senast hade jag stora problem att hitta ett som var a) tillräckligt litet – det får bara rum ett som är 100-110 cm långt och 60 cm djupt b) gick att ha så lågt som på 62 cms höjd. Hittade till slut en bordsskiva hos Ikea på 100 cm längd. Och ben som går att ställa in höjden på där lägsta höjd passar mig utmärkt. Det blev perfekt. Hade varit än mer perfekt om man kunde variera stående och sittande utan att tömma hela bordet för att ändra höjd… Men alla höj- och sänkbara bord är minst 120 cm långa. Det går inte in i min lilla jobb-hörna.

  Förutom ett bra bord behöver man ha en bra stol – också höj-och sänkbar förstås. Där gäller det att hitta en som inte tar död på rygg, armbågar, nacke och axlar. Det blev i mitt fall en turkos Roberget från Ikea (behövde en färgklick i min grå-vita inredning). Med en svart fårskinnsfäll i den sitter jag perfekt i den och tillräckligt lågt för att få rätt vinkel till min 24″ iMac-skärm. Efter några decennier framför dator i många timmar per dag är skrivbordet och stolen väldigt viktiga möbler för att inte få ont i kroppen i onödan. Viktigast är dock höjden på stolen och titt-vinkeln mot skärmen för att förebygga föslitningsproblem.

  1. åsa skriver:

   Ja Nini, nu har jag både bord & stol i höj- och sänkbart, känns verkligen superbra:)
   Förstår att du hade problem med att hitta bord för det fanns ju inte så många strl. att välja på. Jag hade ju fördelen att ytan där bordet ska stå är såpass stort så jag kunde välja själv.
   Mitt bord är 1,20 x 80 cm, det passar mig super!
   Ha en riktigt fin fortsättning på sommaren /Åsa

Comments are closed.

LOADING..