Analyzing and making wreaths

Slänge nyligen julkransen. Ja. Ni läste rätt. Det är verkligen en icke tip top -liv som levs härborta. Tvärtom. Röran är på gränsen till störig, ogräs håller på att ta har tagit över köksträdgården -och kransarna är bruna så långt ögat når. Ibland får jag krupp, andra gånger suckar jag, och ibland..surprise, så tar jag mig i kragen och fräschar till något hörn här på gården. Halloo, jag är blomsterkreatör, ingen vaktmästare… 
Så, nu kan alla ni som inte har ständig städmani andas lite lättare igen, ni är inte ensamma. Jag har perioder när jag uppriktigt sagt hatar städade fasader och polerade ytor, jag vill göra annat med mitt liv än lägga min energi på att städa och underhålla. Jag vill sitta och observera naturen, läsa, lära mig mer om photoshop, fundera, ta bilder, resa, dricka vin med gamla och nya vänner, uppleva och leva livet, med och utan familjen. 
Åååh, vad det var skönt att skriva ner det hela. Fick genast kraft till att städa av någon märklig anledning. Kanske därför att jag påminde mig själv om vad som gör mig glad och ger mig kraft. Och har man kraft så orkar man med det mindre roliga. *himlar med ögonen* -vilket svammel det blev idag. Tack för att ni lyssnade!
Tillbaks till kransarna. Har alltså slängt den gamla och gjort en ny. En som håller till nästa sommar 🙂  Material: Buxbom, murgröna, silverpäron och bondbönor. De två sistnämnda håller nog inte så värst länge, ett par veckor. Men de plockar jag bort sen. Läs här hur man gör en krans på en halmstomme.
Nu ska jag städa!
Kram,
Minna 🙂
I just threw away our old Christmas wreath. Yes. You read right. This place is not a perfectly styled and cleaned . On the contrary. Sometimes I clean, sometimes not. I’m a creative soul, not a cleaning lady and caretaker of the farm…

So, now you ‘NOT maniac cleaners’ can breath a bit easily again, you’re not alone. I have periods when I purely hate cleaning and all the responsabilies that come with material belongings as houses, cars etc. I want to do so many things in my life and cleaning and gardening and sustaining the farm makes me sometimes feel that I’m missing on life. I want to sit and smell the nature, read, travel, learn photoshop and other new things, drink wine with new and old friends. Live, both with and without my family. 

Boy how good that felt. Writing down it all. Suddenly I feel more energetic and ready to take on the cleaning part as well. I suppose it helped to remind myself of the things that make me happy. And being happy gives me energy to do the things that are less fun.  *rolling around the eyes* what an speech today! Thanks for listening.

Back to the wreath business. So the old one is gone and I did a new one. One that keeps nice until next summer 🙂 Material: boxwood, ivy, silver pears and broad beens. The last two won’t last that long, couple of weeks maybe. But then I just take them of. Read here how you do a wreath with a straw base.
Hugs,
Minna 🙂
  1. Ihhh, som jag känner igen mig…visst vill jag ha städat och fint omkring mig, men inte på bekostnad av livsnjutning. Hmmmm, undrar hur man får ihop det?

  2. Sofie skriver:

    Fin krans! Jag binder också kransar idag på min lediga dag 🙂 Lite yrkesskadad får man vara.Den jag håller på med nu är gjord av kastanjer och ekollon. Limpistol… Ajaj ibland.Men det blir fint i alla fall :)Ha en fortsatt bra dag Minna!

  3. Fin krans:))Ljungen på rad var en fiffig idè i förra inlägget.Måste provas:)Ha det så gott:)Kram från Björke

  4. I love your flower arrangementshugsMari

  5. I love your blog it is so inspirational and gives plenty of ideas that you don’t mind sharing – as to cleaning – I save it all up for winter when i can’t get outdoors.

Comments are closed.

LOADING..