Saker som gör mig glad, vol 2

Bilderna ovan är från min köksträdgård. Ett fantastiskt oas som tar andan ur mig varje gång (antingen för att jag blir så glad och lycklig, eller för att jag får panik när jag ser allt som ska göras och börjar hyperventilera..).

I år har vi tyvärr haft en sorkinvasion och de har tuggat i sig merparten av t ex rödbetorna. Dags för en krigsförklaring. Har googlat massa, men allt verkar ytters osäkert – har ni bra tips hur jag kan göra min köksträdgård motbjudande för släkten sork? Alla egentestade tips tas glatt emot.

Happy torsday till alla! Här i Skåne skiner solen och än kan man försöka låtsas att det är sommar.
Minna 🙂

  1. Tusen tack för alla tips vänner! De ska prövas, varendaste en… tills vi blir behålla åtminstone det mesta av skörden 🙂 Kram!

  2. Hej!Vi hade för några år sen problem med sork. Persilja, morötter, mangold m.m ”vissnade” plötsligt och kvar var bara blasten. Vi fick rådet att gräva ner flaskor och sätta ner en vindsnurra. När det blåser så vibrerar det i flaskan och skrämmer sork (och mullvad var tipsarens erfarenhet). Vi har inte haft problem sen dess. Lycka till!Anette, en skåning i Uppland

  3. Paula skriver:

    vilken fin köksträdgård! den lilla tegelgången är supersöt!

  4. Önskar en härlig fredag!!Missa inte min utlottning, där du nu har chansen att vinna en av mina Tegelpannor:)Ha det gott!Kram Emma

Comments are closed.

LOADING..