Julros

Vackert eller hur?! Julros är en av vårens absoluta skönheter. Vissa blommar redan vid jul, de flesta ihop med krokusarna.

Jag har planterat många, men det var bara rådjuren som blev glada. Eller nån, kvar fanns bara några stjälkar 🙁

 

Ulriksdals trädgård i Kivik däremot, där får de vara kvar. I sådana mängder att man kan plocka några blommor och lägga i en vattenbad. Julrosens blommor hänger en aning och man måste lyfta blommorna för att se hela härligheten. I vattenbad får de glänsa med all sin skönhet.

Här kan ni läsa allt om julrosen och det är inte lite det.

Fredagskram,

Minna 🙂

 

 1. Åh så vackert det ser ut!

 2. Har ganska många julrosor, men i år undrar jag om de har klarat sig… ser väldigt torra ut. Det är bara vänta och hoppas, under alla torra blad kanske det finns liv.
  Birgitta

  1. Visst har den här vintern varit kall o lång. Jag är också spänd för att se hur växterna har klarat sig. Håller tummarna för dina julrosor!

 3. Underbara fina julrosor, tyvärr har jag samma problem som dig med rådjur så jag har aldrig planterat några i min trädgård 🙁
  Ha en skön helg i vårsolen!
  Madde

  1. Ja du Madde ,vad ska vi göra. Vår trädgård är så stor, det går inte att inhägna den… Gilla läget är väl det som gäller då 🙂 Kanske de hittar ngt annat ställe att hänga på snart, man kan alltid hoppas 🙂 Vacker vår, trots allt!

 4. Anneli skriver:

  Vackert! Har själv två julrosor från Ulriksdals i Kivik, inköpta på trädgårdsmässan i Malmö iår, som bara väntar på att bli planterade. Snödrivan ska bara smälta bort först. Otroligt vackra blommor. Man njuter lite extra av de första blommorna. Jag blir så inspirerad av din bilder! Och glad 😉

  1. Oh ja, de hade flera vagnar fyllda med dessa skönheter där ja. Snart Anneli, snart kan du plantera dem. Härligt att jag lyckas göra någon glad med mina bilder, nu blir jag glad! 🙂

Comments are closed.

LOADING..