Skyltar till dina odlingar

När jag inte bloggar här på Blomsterverkstan så stylar, fotograferar och skriver jag artiklar till tidningar. Den här idéen till en namnskyllt är en del av ett  jobb som är med i senaste Allers Trädgård. Jobbet gjorde jag tillsammans med min duktigaste assistent Marie Samnegård… som numera driver sitt eget här.

Att odla grönsaker, blommor och kryddor är ju bara så härligt. Jord till bord är ett av mina motton. Idag ska jag alltså tipsa er om hur ni gör de coolaste skyltarna till era odlingar. Eller till ngt annat.

Du behöver:

 • Hammare
 • Gamla silverskedar (de är mjukast och lättast att banka bokstäver i)
 • Bokstävsstans-set  (min är härifrån)

Så här gör du:

Först bankar du ut skeden (på bilden bankar vi kakformar, men principen är densamma)…försiktigt, försiktigt, men med kraft 🙂 Banka på båda sidorna. Ha en sten eller annat under så du inte förstör bordsytan.

Därefter plockar du fram bokstäverna till din text. Testa alltid innan du börjar banka, att bokstaven är åt rätt håll. Det lönar sig kan jag säga efter flera felbankningar 🙂

Ett annat tips är att ha en tejpbit under var texten ska stå – då blir det rakt!

Klart 🙂

Idag ska jag få nycklarna till kolonin!!!! Jippiaijee! Så spänd för att se hur det ser ut där. Full rapport lovas!

Solhälsning fr en 16-gradigt Lund!

Minna 🙂

 1. Marie skriver:

  Tack fina Minna! <3 Vilken härlig dag vi hade i växthuset. Ja, alla andra dagar med. 🙂

  1. Ja, eller hur! Och nu börjar det snart blomma för fullt igen. Då måste ni bara komma på utflykt med jobbet 🙂 Stor kram!

 2. Kjære Minna! For en fantastisk god idee! Så nostalgisk og vakkert! Riktig god vår og sommer! Hilsen corneliasverden.wordpress.com

  1. Tack Christin! Idéen är inte min från början, men väl värd att spridas. Vårkram! Minna 🙂

Comments are closed.

LOADING..