Mera pelargonsticklingar

Det var ju några grejer till jag ville dela med mig angående pelargoner och sticklingar. Som till exempel på bilden ovan. Om du har många olika sorter så kan det bli lite knivit med att hålla reda på sticklingarna. Ett sätt som jag använder är flagg-systemet. Jag gör olika flaggor med hjälp av washi-tejp och tandpetare, och sen är det bara att markera sticklingarna. Jag med mitt bra men korta minne skriver ner vilken tejp är vilken pelargonsort i min odlingsdagbok. Washi-tejp kan du köpa bl a här.

Ett annat sätt att hålla ordning på olika sorterna är att använda såkrukor av papp och helt enkelt skriva på dem.

En annan grej som jag vill tipsa om är att återanvända. Jag köpte en laddning med penséer och använde sedan 6-krukpacken till sticklingarna. Praktiskt att ha många ihop när man vattnar o så. Sen tycker ju inte jag att plastkrukor är så där värst vackert. Därför stoppade jag hela härligheten i en gammal metallburk. Plast på botten och och lite tidningspapper för att suga upp vattnet.

Det blev ju så många sticklingar att jag var tvungen att hitta alla möjliga lösningar. Den här metallburken använde jag som den är. Lite plast på botten och sen i med jord och stickingarna. Perfekt present till en blomstervän!

Jap, det blev många sticklingar 🙂 Dessa tänkte man kan ha på bordet nätr man bjuder på vårlunch till väninnorna. Söta eller hur. Och praktiskt med glas, då ser man när rötterna börjar växa.

Och sist, men inte alls minst – man behöver inte ha sticklingarna i jord. Det går lika bra att ha dem i en vas och vänta på att rötterna börjar att växa. När de är rejäla, sådär 5-8cm och många, då är det dags att plantera i bra blomsterjord. Toppa med en kvist och blommorna från moderplantan o du har en sötaste bukett.

God fredag vänner! Sol till er alla!

Minna 🙂

LOADING..