Köksträdgården

Såhär såg det ut i köksträdgården förra året. Inte det bästa odlingsåret direkt… hade inte tid att sköta odlingarna så bra… så ogräset härjade. Men från den här vinkeln såg det härligt frodigt ut 🙂 Jag försöker lära mig att uppskatta det som finns och inte hela tiden sträva efter bättre, större, mera… och definitivt inte jämföra mig med vad andra åstadkommer. För det är verkligen ingen hit för mitt humör det där med att jämföra. För det finns alltid nån som kan mer, hinner mer, har finare, har frodigare… Nix nax, här är det som jag vill ha det – och vad jag mäktar med. Inte bara med trädgården, men med allt. Ibland funkar det, ibland inte 🙂 Men jag försöker!

Har inte riktigt bestämt mig på vilken nivå jag ska lägga köksträdgårds-ambitionerna för i år. Om det ska skördas kirskål och nässlor eller ngt mer avancerat. Kryddor är ett måste, och bondbönor. De funkar så bra alltid. Köpte en tomatplanta igår hos Klinta kryddor och grönt. Och jordgubbslandet finns ju där redan. Samt björnbär. Om jag känner mig rätt kommer det göras en utflykt till Åbergs i Ystad och inhandlas diverse godsaker till grönsakslandet. Det är en härlig lösning till en som mig som inte klarar av att odla från frö. Jag flänger runt så mycket så små späda plantor överlever inte i den farten (läs – jag glömmer att vattna dem).

Jap. Det är bara att följa med och se hur det blir i år. Såhär långt har jag kommit nu… rensat bäddarna från tre ton ogräs 🙂

Måndagskram!

Minna 🙂  som ska till Fröken Ofelia idag och göra ett reportage om den unga begåvade floristen Josefine Olsson, som bl a valdes till Årets Nyföretagre i Sjöbo.

 

LOADING..