Inred en egen trädgård på balkongen

Sådär ja, idag ska vi titta lite närmare på min balkong från förra sommaren. Jag har haft trädgård i många år nu och att bo delvis i en lägenhet hade inte kommit i fråga om det inte fanns en balkong. Samma gäller på balkongen som i trädgården… det ska finnar plats för köksträdgård, blommor och en sittplats att njuta av det hela med, och äta goda sommarrätter så klart :).

Sen har vi de tre elementen, väggar, tak och golv – som finns på en balkong ju redan 🙂 Det gäller bara att liva upp dem. Jag la ut träplattor, och istället för det vanliga rutmönstret, körde jag raka linjer, liknar mer en riktig altan. På taket skruvades det fast en markis som skydd för den gassande solen som vi har på vår söderbalkong. På väggarna hängde jag upp en gammal ”sil” från en potatisplockningsvagn. Att använda ett stege för upphängning av blomkrukor är enkelt, då slipper man borra 🙂

En bonus på min balkong är ett växthus, där stortrivs basilikan. Mindre växthus finns i massa varianter. Googla växthus och balkong så ska du få se.

Tomatplantan frodas på en skyddad balkong, se bara att den är planterad i tillräckligt stor kärl. Vattna och gössla (jag använder ekologiskt flytande näring). Hade mina växandes mot ett köpt pilstaket och kunde binda fast dem när de skjöt upp i höjden.

Odlingshörnan. Små bord av olika slag är oslagbara, helst av material som tål vatten 🙂 På loppisar hittar man bord till bra pris.

Kryddodling med persilja, citronmeliss och mynta av olika slag som jag piffade upp med stjärnöga och plättar i luften (lite onödigt såhär i efterhand).

lerkrukor och andra odlingsdetaljer ger trädgårdskänsla.

 

Lite kalasstämning fixas lätt med en vimpel och lyktor kan jag bara inte vara utan. Helt underbart att tända dem på kvällen!

Lite till finns det att berätta och det gör jag nästa vecka. Kan inte köra allt på en gång, ni tröttnar ju 🙂

Ha en fantastiskt fredag! Och kolla kollegan Anna-Malins underbara vårbilder här.

Minna 🙂

p.s. is there anyone out there missing the English texts…? 

 

 

LOADING..