Malmö Garden Show

Igår besökte jag som annonserat Malmö Garden Show. Vilken oas och inspirationskälla! Fick äran att vara med på mingelfesten där alla kreatörer fanns på plats. Och evenemangets hjärta och hjärna, John Taylor från Trädgårdsonsdag så klart. Till vardags basar han över Slottsträdgården – och till allas vår lycka kom han på idéen om att starta Malmö Garden Show –  ett avgiftsfritt arrangemang för hela familjen.

 

Nedan ett axplock av min kvällsvandring på området:

Blomsterpigans skönaste soffa.

Coolt! Gamla stolar fick utgöra väggen till den här utställningsträdgården. Älskar den blåa färgen som gör sig så bra som en mustig grund mot det gröna och alliumets lila.

 

Fantastisk insektshus var en del av en utställningsmonter ”Alla pallar trädgård”.

 

Här en av elva utställningsträdgårdarna. Sobert, sirligt, nordiskt. Vackert.

 

Balkongutställningen är lika spännande varje år. Hur inreder man en liten miniyta som en trädgårdsentusiast. Här en av mina favoriter, och skaparen Karin Sunde Persson i sin fina klänning och hatt var pricken över i:et.

 

Var det finns växthus, där finns jag. Visst var denna söt, trädgårdens lilla pärla. Ja, tack! Kolonin hade behövt en 🙂

 

Visst är den här odlingslådan kul?! Älskar allt miniatyrigt, och drömmer om att bygga en minivärld en vacker dag. 12 points för denna!

 

Vackert, stilrent. Här hade jag gärna njutit en kväll. Men min egen trädgård… nix, jag är definitivt en Tasha Tudor girl 🙂

Jag avslutar rapporten med en härligt planteringsidé från Vi tre och trädgård: en vacker krypväxande blomstrare bildar en matta i olivträdets kruka. Hmm, nu måste jag kolla med dem vad växten heter.

Njut av lördagen vänner!

Kram, Minna 🙂  – som är på väg till loppis. Barngarderoben behöver fyllas på o det finns inget som slår Lunds stadsloppis på Södra Esplanaden på lördagar när det gäller att hitta fina, bra och billiga barnkläder. Och vuxenkläder för den delen 🙂  

 

 

 

 1. Hej Minna!
  Visst var den fin, timjan under olivträdet! En krypande gråtimjan med namnet Bressingham. Vi hade mixat två stycken, och det var den ljusare Bressingham som stod mest i blom.
  Kram Annica – Vi tre & trädgård

 2. Härliga bilder! Ser ut att ha funnits mycket inspirerande att titta på.

  Ha det gott i solen,
  Rebecca

  ps. marktäckaren i krukan ser ut som backtimjan, men det visste du kanske redan. Alldeles ljuvlig lila heltäckningsmatta för soliga och torra platser.

 3. underbara bilder Minna! Skulle gärna besöka någon gång, ser jätte fint ut.

  1. Minna skriver:

   Nästa gång får du komma! Det finns så mycket annat fint att visa – lovar att vara din guide 🙂

   1. antecknat:) du är gullig du!

  1. Minna skriver:

   Jamen så klart!! Dementa jag… Tack Nini!

 4. Önskar jag hade haft möjlighet att komma dit, ser fantastiskt inspirerande ut 🙂

  1. Minna skriver:

   Hoppas du kan komma nästa år!!!

Comments are closed.

LOADING..