Ännu mera hortensia

Hortensia är ju bara så snyggt. Och lättplacerat och lättskött. Både i kruka och i rabatten. I kruka kan man med fördel plantera hortensian med till exempel gräs. Den här maffiga favoritkrukan kommer från Butik Linnea.

Här hortensia tillsammans med plättar i luften. Härlig sirlig kombination. Plasta trälådan innan plantering för att skydda lådan. Om du har blomman under tak, behövs inga hål i botten. Både hortensia och plättar i luften dricker mycket, så kom ihåg att vattna.

 

Och sist men absolut inte minst, en härlig bordsdekoration av hortensia och fläderbär. Den är gjord på en oasisring och ligger på ett fat.

Hortensiakram 🙂

Minna – som glädjer sig till att lämna in bokmanus inom kort. Det är mycket nu! 🙂

 1. Otroligt vackert!
  Hortensiakram tbx /Annmi

  1. Minna skriver:

   Ja, visst är hortensian underbar! Kram!

 2. Elin skriver:

  Hej och tusen tack för alla fina inlägg och all inspiration du förmedlar! Hortensia är en absolut favoritblomma! Snälla ge mig tips på hur jag kan torka dem och förvara inne. Jag har försökt på alla möjliga sätt men lyckas inte få de stora bollarna att bevara sin prakt på ett bra sätt. Tack på förhand. //Elin

  1. Minna skriver:

   ja du Elin, torka hortensior. Detta har jag lärt mig genom åren:
   * plocka in blommorna först när de har blommat ett bra tag, ett par veckor åtminstone, men ju längre du väntar desto större är chansen att du lyckas
   * blomman ska kännas lite krasslig i handen, så att den har redan börjat torka
   * snitta som vanligt och ställ i en vas med endast ett par centimeter vatten
   * placera långt inne i rummet, så svalt som möjligt, dvs absolut inte i direkt solljus

   Ibland funkar det, ibland inte – men ALL lycka till. Ta några stycken, för oftast är det nån av blommorna som torkar fint. Rapportera gärna hur det gick!

   Och sist ett vackert tack för dina vänliga ord 🙂 De värmer!

Comments are closed.

LOADING..