Vita julblommor

Veckans fredagsbukett är vit som resten av de blomsterkreationerna jag ska visa idag.

Buketten består av tulpaner, ranunkel, vaxblomma och grankvistar samt ett pärlband. Vaxblommorna, gran och pärlor jular till helheten och när man tar lite vaxpapper runtom stjälkarna blir det ju hur vintrigt och juligt som helst.

Jag gillar att ha buketter ståendes på fat. Vissarligen får man ge dem vatten lite oftare, men det väger mot att jag får beundra helheten på ett annat sätt.

 

Ungsform fylld med jul. Tazetter, en, pärlljung, hyacint och taklök. Det är huvudingredienserna i den här rätten. Toppad med mossa och diverse dekorationer. Håller länge och delarna är lätta att byta ut allteftersom.

Styling Marie Samnegård/Studio Gul

 

Pärlljung passar så fint i juliga och vintriga arrangemang med sina små vita bollar. Håller länge! Gräv i lådorna och plocka fram matchande dekorationer, ett perfekt sätt att fylla ut tomma ytor i en samplantering.

 

Va inte rädd när du dekorerar! Vem säger att man inte kan ha virkade dekorationer i sina arrangemang?!

Threesome. Tre rörvaser hopbundna med min favorit – juteväv! Tre hyacinter och en grankvist. Det är allt som behövs för ett sött litet arrangemang.

Till den som har gott om plats. En jultårta med amaryllis, tazett, hyacinter, silvergirland och taklök.

Styling Marie Samnegård/Studio Gul.

Ah vad amaryllisblommorna är vackra!

 

Så här kan man också göra 🙂 Snitta inte tulpanerna och häng gärna i ett svalare rum, t ex vid fönstret i uterummet eller verandan.

Det var allt den här gången, hoppas ni fick en idé eller två, eller tre och har möjlighet att svänga ihop en julblomma till första advent.

Minna 🙂

 

LOADING..