Lutade golv

Det är så skönt när man bestämt sig. Och det är så skönt när man fått hjälp till att komma fram till ett beslut.

Idag har jag bestämt att golvet i nedanvåningen ska lutas. Dvs behandlas med såpa. Hur man gör, samt före och efter bilder finns här hos en god bloggvän Selma.

Ska bli så vackert! Finns det fler där ute som har lutat sina golv. Berätta gärna om ev fallgropar…. 🙂

Update: läste vidare om kalkskurade golv… dvs att man kalkar golven först (för att göra dem slitstarka). Därefter såpar man. Någon som har erfarenhet av kalkning?

/Minna 🙂

 1. Karin skriver:

  Hej

  Jag bor i det såpade golvens förlovade land, på andra sidan sundet dvs Danmark. Här har nästan alla såpbehandlade golv, antingen neutralt behandlade eller behandlade med någon typ av vitt pigment (oftast vitlutade innan såpbehandlingen) Jag har vitlutade och såpbehandlade golv som slipades och behandlades av ett golvföretag. När dom var färdiga fick jag order om att tvätta golven med vitpigmenterad såpa 3 gånger (jag använder såpa från märket trip-trap, samma som hos Selma såg jag). Då var golven inte helt mättade utan sög fortfarande åt sig vatten. Efter tvätt gånger tre var golven mycket mer motståndskraftiga (om man häller lite vatten på golvet så ligger vattendropparna kvar på ytan utan att tränga ner). Jag tvättar alltid golven med såpa aldrig med bara vatten, då tycker jag att den skyddande lagret hos golven försvinner. Golven blir mer och mer motståndskraftiga med tiden tycker jag, även om de är ganska ömtåliga mot fläckar, men hittills har alla fläckar försvunnit efter tvätt. Lycka till med ditt golv!

  / Karin

 2. Halloj !!
  Kan tyvärr inte hjälpa dig, har ingen som helst erfarenhet av detta, men det är väldigt, väldigt intressant att följa dig i din renoveringsresa , det blir sååå himla fint !!
  Du har verkligen en stor talang för detta och jag tycker dessutom att det verkar gå väldigt snabbt mot hur det brukar vara med just renoveringar 😉
  kram,
  Monica i Rom

Comments are closed.

LOADING..