Bygga växthus och sånt

Hej från Trädgårdsgatan!

Vet inte om jag sagt det, men visst är det häftigt…mitt hus ligger på Trädgårdsgatan, vad hade passat bättre till en blomstertant 🙂 Den här utsikten har jag när jag tittar ut från fönstret mot öst (om jag bara stirrar rakt fram alltså 🙂 )

Här lunkar vi fram, mellan varven i alla fall. Tre flyttkartonger kvar att packa upp. Mitt kontor. Vill hålla allt så rent som möjligt, pärmar, pappers- och tidningshögar och allehanda små pryttlar ger mig eksem just nu. Berättar om och hur jag löser det här hemska dilemmat…

Betongfundamentet till växthuset (som numera liknar mer ett uterum, eftersom jag har ändrat lite i ritningarna…igen) är lagd och har fått ”bränna” (torka). På måndag blir det svettigt värre när lasten med lecablock och all tillbehör landar. Nervösgladspänd inför kommande veckan och hur det hela blir. Tröstar mig att det finns mycket roliga klätterväxter som växer snabbt och täcker vid behov 🙂

Ni ska veta att det tar emot för en stylist och fotograf att visa sådana här bilder där röran är total. Hoppas bilderna från riktiga livet hjälper mot prestationsångesten som tenderar att pluppa i lite där och var. Jag behöver det i alla fall ibland, en påminnelse att livet är inte bara ett enda vackra inredningsreportage, varken hos mig eller nån annan.

Ja, till saken. Här ska det alltså byggas. Två väggar med putsade väggar och två med glas. Det blir ingen romantisk spröjshistoria, utan jag använder samma typ av dubbeldörrar som jag har som altandörrar. Dem kan du se bl a här. Vill att stilen ska gå ihop med huset, så mycket som det nu går. Har tyvärr ingen ritning att visa. Kladdet som jag har tål inte bloggljus. Där går gränsen 🙂

Vänder man blicken kan man vila den i detta underbara blomsteräng som växer i köksträdgården. Hann inte komma igång med odlandet direkt, men denna synen mättar min mage bättre än bra 🙂 Självsådd malva, rosenskära, ringblommor och vallmo – ah så vackert!

Från altanräcket hänger en nyinköpt (loppis) matta som ska värma oss i vinter. När jag valde att ta bort det befintliga golvet, valde jag också bort en del av isoleringen. Den kommande vintern får visa hur mycket. Har därför börjat inventera mattlagret och insett att jag får fylla på. Den här mattan är från Svalorna i Lund och kostade 150 riksdaler. (mera begagnat år folket!!!!). Yllestrumpor har jag gott om redan 🙂

Ja-a, det var lite av vad som händer här. Återstå att önska trevlig helg och glada dagar!

 

 

 

  1. Åh , så fint !! Intressant att se hur ett växthus blir till 😉 kram , önskar dig en trevlig helg 🙂

    1. Minna skriver:

      verkligen intressant, håller med dig Monica 🙂 Härlig helg till dig med <3

Comments are closed.

LOADING..