10 x vackert i augusti

1. Hortensia

Ett säkert kort och långvarig glädje – krukodlad hortensia. Planteras i rabatten innan frosten.

2. Krans på fat

Augusti bjuder på enorma mängder av kransmaterial. Här en krans gjord på en halmstomme med hortensia, gröna bär från fläder och några mörka alunrutblad.

3. Affärer som fyller på med höstliga detaljer och nya färska blommor

Alla har vi våra egna favoriter som vi gillar besöka. Jag älskar bl a Butik Linnea på bilden. Drömmer om en heldagsrunda med inspiration (och pittoreska kaféer på köpet).

4. Vinrankans druvor

Jag bryr mig egentligen inte om druvorna mognar och blir ätliga. Jag äter dessa skönheter med ögonen 🙂 Jättefina i arrangemang.

5. Snygga sköna uteplatser

Än hinner man inreda i trädgården och njuta av värmen och dofterna.

6. Plättar i luften

Superfavoriten, men speciellt i augusti när växten har fått vara ute hela sommaren och växa till sig. Välmående plantor böjer man lätt till vackra dekorationer med hjälp av ståltråd (tror jag ska visa hur i eget inlägg längre fram).

7. Hortensia i rabatten

En oändlig källa till vackra arrangemang och dekorationer. Eller bara vackert i vas. Eller bara vackert.

8. Enkla kransar av äpple

Skaffa dig en bit kraftigt ståltråd och du har kommit halvvägs i ditt kransprojekt. Trä på äpplen (alt nypon, päron), böj ändbitarna ihop och du har en läcker liten krans.

9. Vackra bakverk

Augusti är fortfarande en ljuvlig bakmånad… gå en runda i trädgården och baka ihop ett vackert arrangemang. Bygg det hela på en bit blötlagd oasis. Här – surprise, surprise – hortensia och fläder.

10. Läckra fat

Fyll en fat med små skålar och faser och fyll med valfritt. Här kål, äpplen, fläderbär och hmm, vad heter nu den där blomman igen… well, små söta blommor 🙂

Underbara augusti!

LOADING..