10 x sensommarinspiration

Häromdagen var jag på en inspirationsrunda på Trädgårdsbutiken i Flädie. Vilken inspiration. Jag var helt salig och gick runt i trans ett par timmar. Butiken hann stänga och allt (snälla ägarinnorna lät mig vara kvar med min kamera :))

Dahlia och anisört <3

Ljung, myrten och äpple i skön harmoni.

Planteringsbord ni vet. Vackert.

Dahlia. Och denna vackra gräs. Som heter… ‘Pennisetum’ Cream Falls.

Jättevackert. Har börjat gilla gräs mer och mer. Speciellt i kruka. De som jag har haft hittills har spritt sig så enormt att det är lättare att kontrollera gräset när den växer i kruka.

More is more. Fyll en låda med samma växt och njut av masseffekten.

Taklök ‘Othello’. Underbar underbar underbar, vilka färger.

Den populära bollkrysantumen är inte populär för inget. Lättsköt och hållbar. Vacker solitär (ensam i sin kruka) i en krukodling.

 

Perovskia. Nyfunnen kompis som ska definitivt få bo i mina rabatter. Blommar på sensommaren och är inte gul som allt annat som blommar på sensommaren 🙂 Liknar lavendel och får mig att tro att det är juli 🙂

Blåsvingel (silvriga gräset), dahlia i olika varianter, höstanemon och fackelblomma (i bakgrunden). Mmmm, me like!

Ja, sammanfattningsvis kan jag väl konstatera att sensommaren är helt underbart vacker. Suckar lite åt att det blir kallare och kallare. Men inget att göra. Bara gilla läget och njuta vidare med koftan på.

Kram, Minna 🙂

LOADING..