Samla frön

 

Nu är det dags igen – att samla frön inför nästa år.

För jag vill definitivt upprepa den här skönheten. Fast på ett annat ställe. Annars hade jag bara kunnat låta fröna falla där de finns idag. Nu ska jag både så frö direkt på nya ställen samt samla ett litet reserv. Både till mig och att ge bort. Finns ju inget roligare än att ge bort en påse blomsterdrömmar.

Här är en del av mina samling. Plockade fröna när det var torrt, men låter dem torka ett par dagar för säkerhets skull. Vill inte ha mögliga överraskningar längre fram.

 

 

  

Så här viker du en fröpåse på två minuter.

Anette Nilsson, min odlingsidol, tipsar om att förvara frösamlingen sedan i en fukttät låda i kylskåpet. Och ifall ni är intresserade av att spara fröer av era favorittomater – här kan du se en kort film om hur du gör.

Hittade filmen på odlingtvs sida – en skattkammare för oss trädgårds- och odlingsintresserad.

Lycka till!

🙂

 

LOADING..