Julblommor de luxe.

Stämningar från gårdagens inspirerande event med julblommor. Blomsterkreatören Ingela Wall trollade ihop fantastiskt vackra arrangemang och planteringar på Blomsterfrämjandets pressvisning. Lika mycket som jag vill inspirera er att dekorera med blommor till jul, lika mycket vill jag att ni väljer svenskodlat, odlade med minsta möjliga miljöpåverkan, nära dig.. Läs mer här.

Nu kan julen komma!!!

Liggande krans på urnan. Med fallande dekorationer och ren ovansida. Supervackert och gissa om jag ska prova att göra en egen variant 🙂

Azalea klippt i granform, perfekt till dem som vill ah en liten icke-gran. Notera underbara mossmattan som täcker jorden.

Amaryllis. Pure love. De behöver egentligen inget mer än härlig patinerad kruka och lite mossa. Så vacker blomma!

Julros likaså.

Samma med hyacinten 🙂

Jordtonad skönhet.

Amaryllisar och amaryllisar, gillar verkligen denna med sirliga blomman.

Uppstammad azalea.

Ulligt amaryllis.

Kreatören själv – Ingela Wall, som har bland annat ansvarat för blomsterarrangemangen vid Nobelfesten inte minde än fyra gånger.

Helleborus – julros.

En av Ingelas idéer var att vända på kotten. Och visst har hon rätt, kotten ändrar karaktär helt och hållet. (ursäkta den suddiga bilden, hade ingen annan men vill absolut visa den upp- och nervända kotten).

Sist min favorit, en kotte-hyacint-narcisskorg. Ingela hade klätt en korg med materialet och den var bara så läcker. Svårfotograferat, men läcker.

Här en bild till, hoppas ni får en uppfattning, även om bilden gör verkligen inte rättvisa för kreationen.

Tack för all inspiration säger jag 🙂

Nu var det over and out från det evenemanget. Men jag kan trösta er att nu har jag kommit igång och kommer att bomba er med juliga blommor, arrangemang, miljöer, pyssel och sånt med hela artilleriet!

Ses alltså imon igen 🙂

 

 1. Så härligt, vilken fin inspiration! Den tredje bilden är ju bara för ljuvlig med vackra amaryllis:) Så bra även att man tänker mer ur miljösynpunkt, toppen!

 2. Underbara bilder 🙂 Ja , nu kan ju jul inspirationen få komma eller hur … 😉 Kram , Monica i Rom

  1. Minna skriver:

   Yes Monica, bring it on 🙂 Härlig julväntan till Rom! Kram!

 3. Blir så glad över att höra att det nu finns mer svenskodlat och att det tänks på miljön. Glada nyheter och inspirerande bilder, härligt

  1. Minna skriver:

   Eller hur Marie, det finns så mycket närproducerat och hållbart vackert! Och som de svenskodlade blommorna håller, fantastiskt!

Comments are closed.

LOADING..