Medvetna julklappar

Julens köphysteri. Jaa-a, vad säger man. Jag är den som alltid drabbas av en sista-minuten-panik ett par dagar innan julafton, och sen handlar jag vad som helst bara för att vara säker på att det finns mycket paket under granen. Jag vill inte vara sån. Det blir inflation på paket, och ingen bryr sig. Plus att jag har tendens att köpa billigt s–t. Jag vill inte göra det längre.

Helst vill jag inte köpa massa saker för köpandets skull, hade egentligen kunnat plantera träd i Himalaya för alla mina nära och kära (läs här hur). Men. Är inte där riktigt än. Men i år vill jag åtminstone köpa mindre, jag vill köpa kvalité, och framför allt vill jag lägga mina slantar hos de handlare som tänker längre än sin egen navel, dvs de som säljer etisk producerade saker där alla får sin del av kakan, även tillverkarna.  För shoppa kommer jag att göra (även om jag ska låsa in mig dagarna innan jul så jag inte grips av den där sista-minuten-paniken).

Om du vill också stötta och uppmuntra ”do good”-business – här är några av de butiker jag hittat hittills. Med snygga grejer som platsar i vilket designhem som helst 🙂 Vet du om andra butiker – tipsa gärna oss andra.

Medvetna presenter

 

Weranna’s (inredning, presenter)

Sidsid (läs här om hur de jobbar för hållbar utveckling i världen)

Yawama (barn & barnrum)

Oh living med dessa underbara Oohh pappkrukor som är ett resultat av ett projekt i Sri lanka.

Masomenos (med Wakami-smycken)

 

Sedan har vi olika biståndsorganisationer:

IM fair trade

Unicefbutiken

SOS-barnbyar 

Plan

Webaid/ Läkarmissionen

Actionaid

WWF

Och även privata initiativ till att stötta bra ändamål:

Majascottage (lyktor till förmån för Barncancerfonden)

 

Det var några som jag har hittat -som sagt, tipsa om du kan fler.

Happy shopping <3

Minna 🙂

 

 

 

  1. Nicola skriver:

    Tack än en gång för att du lyfter Yawama of Sweden Minna.

    1. Minna skriver:

      Tack ännu en gång att ni driver ett företag som vill göra ”good” <3

Comments are closed.

LOADING..