Mosaik-konflikten är nu löst!

Mosaik bauhaus

Som vi har tjafsat och bråkat om valet av mosaik till badrummen. Här är det verkligen viktigt att komma överens, för badrummen visar sig bli det dyraste i hela huset (värre än köket…tror jag, men är inte helt säker). Först har vi dividerat om det här med mosaik på väggar v/s golv. Vi har tidigare haft kakel på väggarna och mosaik på golvet. Det blev väldigt snyggt. Men inte bara det, det är även mer ekonomiskt att göra så. Om du ska täcka alla väggar med exklusiv mosaik… ja, you do the maths. Det drar lätt iväg över 100 000 kronor, ibland mer! Särskilt om du ska göra mer än ett badrum. Ändå har jag muttrat över detta och tyckt att man ”döljer” den vackra mosaiken genom att lägga den på golvet (dessutom om man har en badrumsmatta ovanpå!). Men man kan ju tydligen inte lägga större plattor på golvet i duschen så här behövs kompromiss. Kompromissen blir att vi låter mosaiken klättra upp för väggarna i duschen, men inte på hela väggarna (så gör många).

När denna konflikt var över gick vi raskt över till nästa: nämligen att välja RÄTT mosaik. Och SOM vi har letat! Kakeldax, Höganäshuset, Conradssons kakel, cirka 75 olika hemsidor och en massa andra badbutiker. Bläddrat bland prover – förtjusta hittat en favorit som båda gillat och sedan blivit nedslagna över att den antingen A. Kostat 4599 kr/kvm eller B. Inte kan läggas på golv (all mosaik fixar ju inte det).

Vi var nära att ge upp. Och tog en sista tur in på Bauhaus igår. Egentligen för att kolla en annan sak. Men så hamnade vi i kakel/mosaik-hörnan lik förbaskat. Och exakt samma sekund hittade vi EXAKT vad vi är ute efter! En lite spräcklig, men inte för spräcklig, grånyanserad mosaik med lite skimmer och lyster i, i blandade material/texturer, men inte FÖR stökig och skimrande (vi har ratat massor med oljeskimmer i regnbågsfärger ovanpå). Inte för stora bitar, utan eleganta, mindre. Som klarar av att ligga på golv. Och som faktiskt var förhållandevis billig jämfört med det vi tittat på!

Win win. Till denna blir det marmorplattor på väggarna. Flinkenbergs – Kakelkriget, 1-0.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..