Vardagsrummet, före och efter

Vardagsrummet var det egentligen inget större fel på då vi flyttade in, men eftersom vi gjorde om alla golv så blev det ett lyft även i detta rum. Originaltapeten hade vi faktiskt tänkt behålla men den var i för dåligt skick visade det sig och väggarna behövde stärkas upp med spånskivor och spackel.

Vi är inte helt klara med vardagsrummet, det saknar soffor, nytt soffbord, gardiner, tavlor och en del växter. Och nej, vi ska inte ha två mattor bredvid varandra så där som på efterbilden, men just nu visste vi inte var vi skulle placera den ena, haha…

Så här såg det ut innan hantverksteamet satte tänderna i det!

Så här såg det ut innan hantverksteamet satte tänderna i det!

Ursäkta röran, vi bygger om...
Utsikten från hörnfönstren är fantastisk! Detta är ett av mina favoritrum i huset.

Utsikten från hörnfönstren är fantastisk! Detta är ett av mina favoritrum i huset.

 1. Hej Thess och tack för din fina kommentar! Ja, vi försöker jobba undan så fort vi kan, med rum för rum… Annars blir det risk för att man struntar i allt och tycker det verkar oöverkomligt att få klart någon gång. Fåtöljen är en Barcelona (modellen heter så). Inte originalet dock (den kostar väl runt 50 000 kronor?!), utan en snarlik variant som vi köpte för cirka femtusen för jättelänge sen. Fotpallen kostade kanske tretusen, men kommer inte riktigt ihåg. Jag minns tyvärr inte varifrån vi köpte dessa, men idag finns massor av såna här modeller till försäljning lite varstans, hos Furniturebox bland annat tror jag. Googla ”Barcelona fåtölj” så hittar du säkert några bra träffar! Lycka till =)

 2. Madelen skriver:

  Riktigt riktigt fint! Älskar att det känns så ljust jämfört med före bilden!
  Har hörn fönster hemma, har faktiskt inga gardiner för jag har inte kommit på någon snygg lösning. Hur ska ni göra? Silens gliss skenor? Kommer nog kopiera dig rätt av sen när du fått upp dina!
  Har ni funderat på att skaffa elementskydd? Tror det hade varit väldigt snyggt!

  1. Men tack snälla Madelen! Det är faktiskt ÄNNU ljusare än på bilden, ska ta en riktig sen med min nya kamera… =) Vi har inte klurat ut hur vi ska göra med gardiner i detta rum. Skenor kanske är ett alternativ, tror att de förra ägarna hade löst det så om jag inte minns fel. Gardiner är ombonat och fint men vi tycker samtidigt att dessa fönster är så vackra och vill inte dölja för mycket av dom. Och så mycket irriterande ljusinsläpp är det inte – än. Men kanske blir starkt av solen sen i vår, vi får se. Elementskydd vore verkligen en bra idé! Det gäller inte bara här utan flera rum… Tack för tipset, ska verkligen kolla upp det! =)

 3. Paula skriver:

  Det ser supermysigt ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..