Påskbullar med gult pärlsocker

  

    
Inget slår ju hederliga kanelbullar till påskens fika, men du kan göra dom lite mer påskglada genom att färga pärlsockret gult! 
Gör här: förbered pärlsockret innan du börjar baka. Ta ca en halv dl pärlsocker och några droppar gul karamellfärg och rör om ordentligt tills sockret absorberat all färg. Strö ut pärlsockret på smörpapper på en plåt. Det kan behöva torka lite så ställ in i ugnen på 50 grader i ca 45 minuter medan du påbörjar bullbaket. 

Sedan då du rullat dina kanelsnurror (efter jäsning, utbakning, fyllning och jäsning igen…) så penslar du dom med ett ägg du vispat. Och därefter strör du över pärlsockret. Varva gärna med vitt också för fin effekt. Sen tjoff in i ugnen! 

 

  
 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..