Minitjottan – före och efter renovering

Nu ni mina kära vänner är det dags för en härlig FÖRE- OCH EFTERSPECIAL här i bloggen! Jajamen – i ett ovisst antal dagar ska jag bjussa på roliga och förhoppningsvis inspirerande före- och efterbilder på olika saker vi åtgärdat i huset under renoveringen.

Jag börjar med gästtoaletten på övervåningen. Kanske det minsta utrymmet i hela huset (det kommer större förändringar sedan, men tänkte att vi kunde börja i liten skala, haha…).

Här var utmaningarna givetvis bristen på utrymme, samt att vi inte hade lust att lägga några jättesummor på denna toalett, vi ville även ha samma mosaik som i övriga badrum. Mosiken kommer från märket Bricmate och vi köpte den på Kakelpalatzet.

Tjotta before

Toa efter

Handfat

Detta gjorde vi:
• Väggarna (gammal 70-talsspånskiva eller liknande) revs och vi lät sätta in träpanel istället.
• Toaletten byttes ut till en med svart lock eftersom vi tycker det signalerar mer ”gammal” känsla på något vis.
• Mosaik lades på golvet, det var samma exklusiva mosaik som till de större badrummen, men här krävdes ju inte så många kvadratmeter.
• Ett handfat ställdes in (fanns inte tidigare), vatten var redan draget där pga WC:n så det var inga problem. Trixet var att hitta ett handfat som var tillräckligt LITET. Vi hittade till slut detta från Bauhaus som vi kompletterade med kranar i äldre stil.
• Spegeln fyndade vi på Jysk för någon hundralapp eller två.

Det saknas fortfarande handdukshängare och toalettrullehållare som ni ser, det är på gång… Vi ska även sätta upp en trevlig liten hylla ovanför toaletten där man kan ställa doftljus, kanske någon tavla eller växt.

  1. vera skriver:

    Funderat lite – kanske ‘Roseum Elegans’?

  2. vera skriver:

    Får väl erkänna att jag är nördig beträffande trädgård men alls ingen expert. Busken är en rhododendron. Sorten vågar jag inte gissa – beror mycket på storleken, färgen på blommorna som ofta bleknar från knopp till utblommad och bladen. Ser på fotot inte ut att vara den allra vanligaste Catawbiense Grandiflorum. Verkar som du fått en härlig trädgård med fina huset! Vänligen Vera

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..