Kontoret, före och efter

Kontor 3

Kontoret är faktiskt mitt favoritrum so far i huset. Och tur är väl det eftersom jag tillbringar nästan mest tid här! Både jag och min man arbetar hemifrån och därför var det viktigt för oss att tänka både funktion och trivsel i det gamla mörka och murriga biblioteket med kakelugn som vi renoverade till ett retromodernt kontorsrum i brittisk stil. Även om färgerna som var innan inte passade vår personliga smak så gillade jag ändå känslan av herr/jaktklubb av mer konservativt slag, så min utmaning var att tolka den här stilen som ”satt i rummets själ” fast på vårt eget vis. Jag var ute efter en rätt så maskulin stil på tapet för att sätta businesstonen, men samtidigt ville jag få in värme så det har varit väldigt viktigt att köra på mässings/gulddetaljer överallt. Eller så gott det går i alla fall!

Här är det även en hel del stilkrockar och äldre inredning som missmatchas med moderna möbler och tekniska lösningar. Flipperspelet exempelvis, som min man köpte redan till vårt förra hus. Det är en väldigt udda detalj i kontoret, men vi älskar det! Och spelar faktiskt ganska ofta, när vi behöver ta en paus…

Rummet är ganska mörkt då det bara är fönster på en sida, vilket inte gör så mycket eftersom vi inte vill ha solljus rakt in på skärmarna. Jag har höjt mysfaktorn genom att placera ut ljusslingor även i detta rum – och de är uppsatta året om, inte bara på vintern!

Kontor 1

Bokhyllorna är från Ikeas Hemnes-serie, vi har tagit bort ryggarna för att låta den fina tapeten kika fram. Klädbysten är från Åhléns, griffeltavlan från Lagerhaus, brevkorgarna från H&M Home och de höj- och sänkbara skrivborden från Ikea. Skrivbordsstolarna har vi fyndat på Vida XXL. Taklampan och bordslamporna är från Mio. Mattan från Rusta (fynd för att vara så stor!).

Kontor 2

Jag har varit nästan manisk i att leta detaljer med guld! Det lilla skrivbordet målade min man om med guldfärg för flera år sedan, det var ett slitet, vitt och trist bord som fick ett riktigt lyft. Doftljuset är från Mio, lådan med handtag från Lagerhaus, den flätade guldkorgen från Zara Home och den roliga tekoppen med kvinnoben är en pressgåva jag fick för flera år sedan. Den genomskinliga Hermes-väskan har jag köpt av min vän Fredrik och jag har fyllt den med en jättegammal utgåva av Vecko-Revyn, som jag var chefredaktör för under några år.

Kontor 5

Den randiga Howard-soffan köpte vi på utförsäljning i vintras. Kuddarna är från Lexington. På väggen har vi ramat in en salig blandning av fina utmärkelser, vykort föreställandes gamla Vogue-omslag, akvareller från skånska konstnärer, hittepå-omslag som mina tidigare medarbetare har snickrat ihop till mig när jag slutat, teckningar av mig som mamma gjort och äldre omslag av Allers som jag fick från en kollega för några år sedan.

Kontor 4

Flipperspelet, Dödligt Vapen 3, väcker stor uppmärksamhet när folk kommer på besök! Ni skulle bara höra hur det låter (tidiga 90-talshits…) och se hur det blinkar. Mel Gibson lyckades dock tecknaren inte få till så särskilt porträttlikt…

Kontor 8

Stolen i hörnet fick vi ärva av de förra ägarna, jag har dock målat om den i guld. Den rutiga tapeten kommer från Eco Wallpaper och heter ”Tweed”.

Kontor 9

Kronhjorthuvud av mässing från Mio. Eller är det kanske en ren…?!

Kontor makeover

Här får man en tydligare bild av förändringen.

Kont makeover 2

  1. Jättefint arbetsrum. Snyggt att inte ha baksidan på bokhyllan. Det är inte en ren😉

  2. Lolo skriver:

    Så fint!
    Ett tips ang tavelväggen: håll en RAK linje upptill! Blir mycket snyggare! Testa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..