Tomt med stup

Vi håller nu på att rensa upp tomtens baksida från nedklippt gräs/vildvuxna växter och skräpet från nedfällda träd. Denna sida av tomten är oerhört brant och stupar ner mot vattnet. Vad ska vi egentligen göra med detta stup? Terrasser? Odla te? Några förslag?

 1. Johanna skriver:

  Bygg ut en altan med räcke som förlänger tomten. Denna altan kan sedan agera tak för en första platå. I anslutning till denna kan ni placera poolen ni funderat på, ni slipper gräva ner poolen! Bygg in den istället. Trappa ner och under taket kan ni ha en mysig plats att inreda. Platån kan sträcka sig ut en bit utanför taket och vara stenlagd. Vinrankor/slingergrönt som slingrar sig runt stolparna upp kring räcket.

  Beroende på vad marken består av så kan massorna schaktas och fördelas så det blir olika nivåer utan att ni nödvändigtvis behöver tillföra material annat än för att stadga upp och göra i ordning ytan.

  En backe är jobbig att underhålla (och gå i) och två-tre platåer skulle göra ytan både mer användningsbar och vacker. Vill ni odla så tänk på att gärna ha bevattningsmöjlighet nära så ni slipper kånka vatten för hand.

 2. Annika skriver:

  Måste du göra något med den sidan av tomten då tänker jag… ?

 3. Kicki skriver:

  Kanske bygga en trappa ned och göra en sorts platå med träaltan?

 4. Ser ut att vara soligt och fint läge på den sidan mot vattnet – en pool kanske? Visst ville ni ha pool? Går ju att bygga även i sluttning/stup.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..