Finbesök av elektriker och tjuvstart av Kanelbullens dag

Tobbe 1

Tobbe 2

Idag har vi världens bästa elektriker Tobbe här, som har företaget Regtec. Han råkar dessutom vara vän till min man och är det något man verkligen är i behov av som husägare så är det att ha pålitliga hantverkare bland sina vänner! Tobbe fixade diverse eluttag i köket samt på vår uteplats och kopplade in ström till vår varmvattenberedare.

Tobbe fick nybakta kanelbullar som jag gjorde igår. Det är sen gammalt, att man bjuder på bullar när hantverkare kommer på besök. Imorgon är det kanelbullens dag, men lite tjuvstart har väl aldrig skadat någon, eller hur?

Jag följer receptet på vetemjölspåsen när jag bakar bullar – med den lilla skillnaden att jag har i liiite mer smör i degen och så försöker jag vara noga med att inte överdosera mjölet utan knådar och knådar och knådar så degen blir smidig. Och så följer jag författarinnan Denise Rudbergs råd att ”inte snåla med kanelgeggan, mycket smör, socker och kanel ska det vara!”. Bakar man kanelbullar så ska de smaka som kanelbullar. Inget light-trams. Tycker jag. Då kan man baka något annat istället. Jag är rätt konservativ just med kanelbullar.

Bullar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..