Gardiner, är inte det plural?

Var inne en sväng på Hemtex idag för att shoppa gardiner. Det var åtminstone planen. Jag tyckte priserna var överkomliga och stod och valde och klämde på ett tiotal olika modeller (för tidigt med julgardiner än, eller vad säger ni? Men var lite sugen på de röda – eller vita med guldglittrande stjärnor). När jag äntligen hade bestämt mig så granskade jag det finstilta på baksidan. Där stod ”En gardin” och så bild på EN gardin. Alltså as in 1. Inte 2 (två), alltså ett par. Nu kanske detta är något som är solklart för alla andra, men jag trodde att gardiner såldes som par? De gardiner jag köpt hittills (på IKEA, exempelvis), har sålts i förpackningar om 2 st.

Man köper väl inte en strumpa – och sedan en till, utan man köper ju ett par strumpor? Och man köper ju inte en behå med en kupa för att sedan komplettera med ytterligare en kupa.

Plötsligt blev ju gardinerna dubbelt så dyra. För i mina fönster vill jag liksom gärna att det hänger en gardin på varje sida. Gardinerna var jättefina men jag köpte inga. Kände mig lite snopen.

Vad är det jag har missat? Är det vanligt att gardiner säljs i enpack?

gardin-hemtex

En av gardinerna jag blev lite sugen på, medan min man direkt började himla med ögonen…

 1. Pedda skriver:

  NATURLIGTVIS ska gardiner säljas i 2-pack. Deras 1-pack kostar ju 3-500 kr. Just på Hemtex handlar man väl om man är ute efter bra priser? Skulle inte betala 1000 kr för ett gardinpar från Hemtex….

  1. Jag känner nog också att gardiner bör säljas i tvåpack. Kalla mig för konservativ i så fall, men mina fönster har oftast två gardiner… /Charlotta

 2. Lena B skriver:

  Jo men det är väl flexibelt och bra – ibland kanske man behöver 3 längder av samma – jag tror att Åhléns har gjort så i många år. Men där tycker jag de är förpackade så att man direkt fattar att det bara är en gardinlängd. Däremot är det trist om priset får en att tro att det är två längder man får…

  1. Jag har inte upplevt det så, att det skulle vara flexibelt – men nu när du säger det kan jag förstå att det är det. Men personligen har jag aldrig behövt en eller tre gardiner – aldrig någonsin. Det har alltid handlat om 2, eller 4 osv. Ser nu på Åhléns utbud – precis som du säger – att de säljer ”gardin” och inte ”gardiner”, alltså EN längd… /Charlotta

 3. Loo skriver:

  Visst är det märkligt!? Jag har vant mig men irriteras ff.

  1. Jag har aldrig sett det tidigare och blev mest snopen, men uppenbarligen är det vanligare än jag hade koll på! /Charlotta

 4. Linda skriver:

  Det är vanligt. Jysk säljer också enpack. Kan ju vara bra om man har stora fönster och vill ha tre gardiner?

  1. Jaha? Har aldrig reflekterat över det förut nämligen. /Charlotta

 5. Jo, visst är det udda – samtidigt som de ofta har extrapris – köp två så får du 100kr rabatt osv.
  Ser fram emot att dregla över din blogg och dina bilder i framtiden

  1. Hmmm. ja, du kanske har rätt! Det går alldeles utmärkt att dregla över min blogg! Blir jättestolt om någon gör det, haha! Tack för att du läser =) /Charlotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..