Svar på era frågor!

Tack för spännande frågor! Vet inte om svaren är lika spännande, men kör i vind:

Ert förra hus var väl också gult med det målade ni ju om? Ska ni måla om detta hus också? Jag undrar även hur det går med bygget av din walkincloset? Tack för härlig blogg! /Anki

SVAR: Hej Anki, så roligt att du uppskattar bloggen! Jo, det stämmer att även vårt förra hus var gult, vilket vi målade om till vitt med gråa inslag runt fönster. Vi har faktiskt som ambition att måla om detta också på sikt (till våra mammors förtvivlan…), men det får bli ett senare projekt. Inte högsta prio just nu. Bygget av mitt dressing room går otroligt segt! Men just nu är vi i planeringsskiss av vår garderobsförvaring i master bedroom, som jag ska visa här i bloggen. Vi kommer att börja där och sedan ska jag ta tag i mitt dressingroom efter årsskiftet!

Hej, är ni klara med all renovering av rummen? Eller är det mer saker som ska göras i huset? Vad har varit svårast hittills tycker ni? /Lena

SVAR: Hej Lena, nej vi är inte klara på långa vägar… Blir man någonsin det? Merparten av det jobbiga i renoveringsväg gjordes innan vi flyttade in, men det är massor av saker kvar. Vår to do-list är längre än Madonnas kravlista under en världsturné. Vi har hela vinden kvar att fixa, samt klädförvaring i samtliga rum, källaren/tvättstugan, pool, altaner som ska fixas mm. Svårast hittills har nog varit köket. Även om inte vi själva gjorde köket var det en frustrerande tid eftersom flera saker var försenade och vi var utan ett fungerande kök alldeles för länge, vilket är rätt påfrestande då man har tre barn. Att det skulle vara så svårt bara att få in det 175 kg tunga kylskåpet med frys (vi fick hänga av en svintung dörr till extraingången och kalla in 3 extra flyttgubbar som bärhjälp) hade jag inte kunnat drömma om. Och så var marmorskivan felbeställd och fick göras om… Well, en del strul som sagt. Vi är jättenöjda med resultatet men just kök är sådant som är en komplex historia där många saker ska klaffa.

nacka

Ljuvliga toarullehållare från Nacka Byggnadsvård. Här skulle jag kunna shoppa loss ordentligt! Måste bara vinna på lotto först…

Hej, vilka är dina favoritbutiker eller märken gällande inredning? Köper ni i butik eller via hemsidor online?

SVAR: Jag älskar i princip allt från Zara Home, skulle kunna bygga hela mitt hem med prylar därifrån. Sedan gillar jag även Ellos utbud, Mio, Kristallkronan, InWhite4you och Nacka Byggnadsvård (även om det är svindyrt just där). Och har man någonsin gått tomhänt ifrån Ikea? Även om jag helst inte köper möbler från Ikea så har de massor av bra och smarta accessoarer i inredningsväg. H&M Home, Jotex och Indiska gillar jag också. Wohnzimmer har balla prylar om man vill lägga en extra slant. Vi hinner tyvärr sällan gå i inredningsbutiker så det blir en del köp online.

wohnzimmer-inredning

Inredning från coola butiken Wohnzimmer.

Hur lägger ni upp städningen i så där stort hus? Tänkte på alla rum. Städar ni alla rum varje vecka eller låter ni exempelvis vinden vara? /Kristina

SVAR: Vi har städhjälp som kommer en gång i veckan. Hon städar alla rum, även vinden, men där dammsuger hon bara golven. Källaren städar vi inte varje vecka utan där fixar vi städningen själva emellanåt även om det blir mer sällan. Städhjälp är kanske det som har räddat vårt äktenskap, vi hade helt gått på knäna annars. Det är tillräckligt mycket att göra med att tvätta och vika kläder för 5 personer, bädda sängarna dagligen, städa upp i kök och badrum efter tornadon som drar in där varje dag mm.

Har barnen fått bestämma färger och möbler mm i sina rum? /Elisabet

SVAR: Nej. Vi har en känsla för vad de gillar och har utgått ifrån det. Alldeles för många kockar inblandade som det är och att låta barnen bestämma då de är så pass små skulle innebära extremt mycket frustration. När de blir större kan de påverka. Vad vi kan göra ibland för att låta dem känna sig delaktiga är att visa dem två olika alternativ av en möbel eller liknande, två olika alternativ som VI gillar. Och så får de välja ett av dem. Så – problem solved.

Hej! Vilket vackert hus! Har ni renoverat själva eller tar ni in hantverkshjälp? Några tips för oss som behöver renovera våra gamla hus i sekelskiftesstil? /Lisa

SVAR: Hej Lisa! Tack snälla, vi älskar verkligen huset! Vi har tagit in hantverkare på mer komplicerade och tidskrävande/jobbiga arbeten som kök, badrum, samt att göra om golv och väggar, tak. Det var så pass mycket som behövde fixas innan vi flyttade in och vi hade bara en månad på oss, så det var väldigt många hantverkare inblandade som fick arbeta i skift för att hinna klart allt. Enklare måleriarbeten utför vi själva (som nu när vi målar om taket i källaren, samt rören där) och min man har lagt in golv i några av rummen ihop med sin kompis som är golvläggare. Jag ska skriva ett längre separat inlägg med tips om renovering av sekelskifteshus, ber att få återkomma om det!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..