Här ska mina kläder och skor flytta in

dress-2

Vissa projekt behöver tydliga deadlines, annars blir de liksom aldrig av. Nu måste jag sluta snacka om dressing room-bygget och sätta igång med det. Suck. Var början man… Det här är förebilderna. Ytan är fantastisk, sjöutsikten likaså. Vi har låtit måla taket (rosa! Kan visa bild på det senare). Sen kom vi av oss.

Vit heltäckningsmatta ska in, ny tapet på väggarna, öppen + stängd garderobslösning på långsidorna, belysning, en divan, en ”disk” i mitten med ovandel av glas. Ja, sen börjar vi närma oss min drömvision av mitt perfekta dressing room! ”Walk-in-closet heter det ju” kanske du tänker mumlande just nu. Och det gör det om rummet är mindre än detta och inte har några fönster, men ändå så pass stor garderob att du kan gå in i den, därav namnet ”walk-in”. Ett dressing room är, precis som det låter, ett helt rum. Det var Charlotte Perrelli som lärde mig skillnaden på dessa definitioner. Hon om någon borde ju veta. Men de flesta fattar inte vad man menar då man säger dressing room, så jag antar att båda uttrycken funkar.

dress-1

Här nedan är lite bilder som inspiration, så att ni förstår ungefär vad jag hade tänkt mig. Extra allt. 100% kitsch. Tacky, glamouröst, dekadent, opraktiskt. Less is bore. Allt det där. Mitt dressing room är det enda rum i huset jag kan bestämma helt själv utan att min man ska lägga sig i materialval (och ta något tråkigt och stilrent, typ grått). Det här är min flickdröm – dags för drömmen att gå i uppfyllelse snart. Jag kan LOVA er – att när detta rum är klart så kommer bilderna på det att break the internet. Varje gång man googlar ”walk-in-closet” eller ”Dressing room” så kommer detta rum vara med. Så är ju inte läget just nu direkt, alltså dags att sätta fart…

dress-3

Jag hade tänkt mig något i den här stilen. Fast brackigare.

dress-4

Eller det här. Men viktigt att heltäckningsmattan är kritvit och inte nude som i detta fall.

dress-6

Kristallkrona i garderoben? Ja, vad annars?

dress-7

Kanske liiiite overkill på antalet spegeldörrar i detta exempel. Men jag gillar de snirkliga detaljerna!

 1. Maria skriver:

  Det blir toppen! Jag har också ett dressingroom och det skapar ju viss förvirring.
  Jag gick också all-in med rosa tapet med guldtryck, stoppade ottomaner med rosa tibetlammskinn och sammetsfotöljer. Jag har dock fegat ur och har klädställningar i antik stil med guld ornament samt ett stort vitrinskåp på en hel vägg för väskor mm
  Är tveksam med att göra väggfasta skåp om man ångrar sig, ska bli spännande att se hur dina blir:)

  1. Men wow! Jag MÅSTE ju få se bilder på ditt dressingroom? Sharing is caring! Kan jag inte få lägga ut i bloggen? Snälla? Maila mig bilder på charlotta@flinkenberg.se
   Vitrinskåp låter exakt som det jag har tänkt mig för väskor mm… Jag känner att jag inte riktigt kan släppa det här med att jag kommer att förgås av nyfikenhet om jag inte får se hur ditt ser ut – låter ju på beskrivningen heeeelt fantastiskt! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..