En kakelugn som heter duga!

kurs-1

I veckan höll jag en kurs på Sveriges Tidskrifter om hur man gör bättre och mer säljande omslag. Otroligt roligt att leka skolfröken! Och mina ”elever” var fantastiskt duktiga med mycket spridda bakgrunder. Väldigt spännande erfarenhet på alla vis! Vi satt i Sveriges Tidskrifters pampiga kurslokaler på Vasagatan och i rummet stod en väldigt dramatisk kakelugn som jag inte kunde slita ögonen ifrån. Vilken praktfull pjäs!

kurs-3

Mina kursdeltagare fick avsluta dagen med en workshop där de i grupper om fyra fick göra ett eget omslag. De hade 30 minuter på sig. Jag hade tagit fram fyra olika hitte på-titlar. Tagit fram själva bakgrundsbilden och logotypen. Och skrivit ut. Och så sade jag hur målgruppen för tidningen ifråga såg ut. Sen fick de fria händer. En av grupperna fick inredningsmagasinet Lyxiga Hem, med en målgrupp bestående av män + kvinnor 40+ (rätt många gay), lite snobbiga med ett stort intresse för inredning och antikviteter.

kurs-2

Deras resultat blev det här kreativa förslaget. De fick vanliga tuschpennor att jobba med, old school style. Lite svårt att se rubrikerna, men de var följande:

Vi listar 9 bästa antikvitetssajterna

Så hittar du de lyxigaste våningarna att hyra i New York

”Jag älskar min guldpissoar”
Vi hälsar på hos Micael Bindefeld

Experten tipsar: Så behandlar du din teakmöbel

”Min designmodell var en billig kopia”
Så undviker du att bli lurad

Kanske lite uppslag till artiklar för Sköna Hem att inspireras av? Jag ser särskilt mycket fram emot reportaget med Bindefeld och hans guldpissoar… haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..