Guld eller silver till julgranen?

julgran-guld

Om ni tittar riktigt noga så finns det faktiskt en grön gran därunder!

Det här är ju årets kanske viktigaste fråga gällande inredning. Snart behöver jag ta beslutet. Dels för att kolla logistiken nere i källaren bland julpyntet och ta reda på hur mycket jag har av de respektive metallickulörerna. Och dels för att veta vad jag ska hålla span efter i butik fr o m nu.

Otroligt vacker silvergran! Sublim men ändå pampig.

Jag talar givetvis om det EXTREMT spännande valet kring huruvida årets julgran ska kläs/pyntas i silver eller guld!

Jag är nämligen en monokrom fascist då det gäller granar. Här trängs inga multifärgade kulor eller turkost glitter. Nej nej – här håller vi oss till EN nyans. Varför? För att det självklart blir snyggast så! En ytterligare bidragande faktor är att jag tillhör den där överdekorerande pyntningsfalangen. Less is bore.

Eller – jag KAN tänka mig väldigt minimalistiskt och ha typ röda äpplen, sidenrosetter, levande ljus och halmpynt i granen och låta granens pampiga natur vara det centrala. Au naturel. Som förr i tiden, för att hedra husets byggår, 1909. Men jag känner mig själv och vet att jag kommer känna ett sådant SUG efter allt krimskrams som jag redan har i julgranskartongen.

”Skaffa två granar då!” kanske du tycker. Och det är förstås en bra poäng, vilket vi redan tänkt på – så varje år får barnen en egen gran, vit plastgran. Så får de hänga upp sitt skolpynt där och där får även våra disneykulor hänga och en massa annat färggrant.

MEN – åter till den stora frågan. Vad ska vi satsa på för gran i år? Guld eller silver? Vad tycker du?

 1. Annette skriver:

  Men vill bara säga vilken härlig blogg och ditt hus är helt magiskt, du är rolig och jag kommer lägga denna som en favorit 🙏🏻

  1. Kära Annette – varmt välkommen hit! Jag hoppas du kommer att stanna! Blir otroligt smickrad för så fina komplimanger. Vilken tur jag har som har läsare som du =)

 2. Birgith skriver:

  Så här har jag löst min beslutsvånda sedan några år tillbaka: genomgående rött lagom till julafton. Sen pyntar jag helt enkelt om granen till en lyxig vit/silver/frostat glas gran värdig att fira in nyåret med:).

  1. Det här är ju kanske det bästa tipset av alla: Att STYLA OM sin gran under tiden den har flyttat in! Genidrag. Twice the fun!

 3. Anna skriver:

  Går för guld i år! Paketen blir gråa med guldsnören. hade silvertema förra året 🙂

  1. Grått med guldsnören låter väldigt flott! Smart idé också att byta metall för varje år! Väldigt seriöst också att matcha paketen med granen. Hör att du är ett riktig julproffs! =)

 4. Annika skriver:

  Absolut guld! Hör julen till och blir varmare med den metallen. Men jag har även röda kulor blandat med guld… Mååånga kulor!

  1. Mååånga kulor skriver jag under på! Men jag har gjort slut med röda kulor i den gröna granen… I den vita bor de däremot och trivs fint!

 5. Johanna skriver:

  😂 Innan jag kom till ”Skaffa två granar då!” så tänkte jag ”Köp fler granar!”. En kontorsgran, en hallgran osv.

  Silver! Guld passar inte i mitt liv. Alltid silver! Eller vitt guld! 😉

  1. Det kommer ju att bli en hel del granar känner jag. Utöver de två jag redan planerat, alltså. Förmodligen varsin minigran till tvillingarna. Och så en stor, vit som de tre barnen får dela på. Tror inte tioåringen är så sugen på egen gran, han verkar inte dela vårt engagemang. Och en gran till kontoret är ju en STRÅLANDE IDÉ! Att jag inte tänkt på det?! Vitt guld – vad tänker du då? Vitt + guld? Eller vitguld, alltså…silver? Lite förvirrad, haha…

   1. Johanna skriver:

    The more the merrier…christmas! 😉

    Vitguld kanske man säger. Vi har våra ringar i vad jag kallar vitt guld. Vi ville inte har rött eller gult guld. Ingen av oss känner att vi passar i det. Har helst silversmycken så då belv vitt guld vårt val vid förlovning och vigsel. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..