Lik i garderoben

Det finns garderober vars ordning man vårdar omsorgsfullt. Och så finns det panicrooms till garderober där det mer råder ”Äsch, kasta in skiten här så löser jag det senare!”-anarki. Vårt hus är fullt av massor av finfina utrymmen och prång, små walk-in-closets och kattvindar (tror jag det kallas för?). Här kan vi förvara saker som vi av olika skäl inte vill exponera framme.

Som garderoben till vårt kontor exempelvis. Men just denna avlånga, trånga skrubb är inte direkt något för Hemnet direkt. Nä, här är det fullt kaos och har varit så ända sedan vi flyttade in. Det började med att vi ställde flyttkartonger här som vi inte orkade bära ner i källaren. Sen fick det tjänstgöra som allmän yta för diverse sladdar, elprylar, makens tillfälliga verktygslåda, mina kassar med utklädningskläder och peruker och en godtycklig förvaring för bland annat inslagspapper och paketsnören.

Det var då jag fick nog. När jag häromdagen skulle leta efter just paketpapper mm. Det fanns någonstans längst där inne, halvdolt under en trave med oidentifierbar bråte. Då kände jag att vi höll på att förvandla detta utrymme till statist i ”Extreme horders” som brukar gå på Kanal5, ni vet ”Extrema Samlare”. Och så kan vi ju inte ha det, nu då jag bloggar för Sköna Hem och allt!

Så jag kavlade upp ärmarna, bet ihop underkäken och överkäken och städade utrymmet. Skruvade upp krokar på väggen där jag kunde hänga väskor (eller äsch, okej då – jag skrek till maken att han fick göra det eftersom jag inte orkade), såg till att få undan det värsta från golvet och började bygga förvaringen uppåt, på höjden istället. Det blev inte optimalt, men väldigt mycket bättre, eller hur? Särskilt den lilla snilleblixten att sätta upp den där plasthinken (som egentligen är avsedd för något annat, typ soppåsar) för förvaring av skrymmande inslagningspapper är jag nöjd med!

before-after

Till vänster: kaoset före makeovern. Till höger: tadaaa! Eller, äsch – nu ser man ju knappt någon skillnad, men i VERKLIGHETEN är det fint!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..