Att inreda ihop med sin partner

c8-inredning-ellos-1

Hur kommer man överens om inredningen när man bor ihop med en partner? Vad kan man kompromissa om och vad ska man ta strid för när man flyttar ihop? Om just inredning och relationer (ja, det blev förstås en del modesnack också!) pratade jag om i Ellos charmiga livsstilsprogram Everyday Inspiration by Ellos som du kan titta på här! Det var jättekul att vara med och programledarkvartetten är superduktiga, avspända och vi hade oerhört kul tillsammans även om inspelningen drog ut enormt på tiden (och jag blev lätt svettig, dels för att lamporna var starka och jag hade lite för varma kläder i studion – samt det faktum att jag var tvungen att ha tvillingarna med mig som levde rövare utanför i Filmhusets lokaler och åt upp allt rekvisitagodis och åkte kickbikes i korridorerna…).

c8-inredning-2-ellos

Inredningstipsen jag gav blev aningen rumphuggna i programmet (vi hade ju alla så mycket vi ville säga, haha…) – så jag tänkte förklara lite mer detaljerat här hur jag menade (en del blev bortklippt):

  1. Kompromissa med din partner. Delar man ett hem och båda har starka viljor och vill lägga sig i inredningen – då får du helt enkelt kompromissa och välja dina strider. Kanske kan ni komma överens om olika rum? Om ni bor större alltså. Att du exempelvis får styra över hur badrummen ska se ut så får han/hon välja sovrummen? Om det inte funkar så får ni båda helt enkelt vara mer flexibla i era önskemål. Ta inte fram EN sak på listan över möbler du verkligen vill ha, ta fram tio olika alternativ, som alla är lika okej för dig. Och så visar du din partner tills ni hittar något båda är okej med.
  2. Kom överens om de stora ytorna. En tavla eller möbel kan man knyta näven i fickan åt (om man inte gillar den så skarpt), för det går ju på SIKT att göra något åt. Aka övertalning/hjärntvätt. Men väggar, golv och stora ytor bör ni helt enkelt vara överens om då det gör så pass dominerande intryck. Visst, man kan tapetsera/måla om – men det kräver tid och energi. Samma sak gäller möblerna – ju större möblerna är, desto viktigare är er samstämmighet. Soffor, dubbelsäng, matbord är sådant man måste vara enig om, annars kommer någon att reta ihjäl sig för lång tid framöver.
  3. Addera egna accessoarer. Smyg in sådant som du gillar, som nästan inte ”räknas” som inredning, men som ändå ger mycket karaktär och känsla åt ett rum. Jag tänker på saker som belysning, ljusslingor, tavlor med kul motiv (för att kompensera trista/kompromissade färgval), vaser, speglar med innovativa ramer, prydnadsföremål, blomkrukor, växter, kuddar, mattor. Mattor är verkligen the shit för helheten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..