Sthlm Furniture Fair 2017

Mass 7

Fritz Hansen bjöd på kontorsinredningsinspo deluxe! Nu vill jag bara göra om hemmakontoret till dansk lyxdesign...

Fritz Hansen bjöd på inredningsinspo deluxe för kontoret! Nu vill jag bara göra om hemmakontoret till dansk lyxdesign…

Svenheim kontorsmöbler tog den monokroma stylingen till en ny dimension!

Svenheim kontorsmöbler tog den monokroma stylingen till en ny dimension!

Idag har jag avverkat kanske 12000 steg på Sthlm Furniture Fair i Älvsjö, den gigantiska möbelmässan, ni vet. Jag var på denna mässa för kanske tio år sedan men har sedan dess inte haft så mkt koll på vad som gäller i såna här sammanhang. Så jag fick en smärre chock när jag såg vilka YTOR det handlar om i exponeringsväg. När jag hade tagit mig igenom i princip varenda monter i A-byggnaden var mina fötter helt slut och jag suktade efter första bästa designersoffa att sjunka ner i. Det var DÅ jag insåg att det fanns något som heter C-byggnaden också där all ”vanlig” inredning var exponerad (i A-byggnaden var mest fokus på kontor och offentliga miljöer…), hahaha… Så otroligt orutinerat!

Högklackat var ju HELT fel skoval! Och en clutch som gjorde att jag inte fick båda armarna fria var också galet! Men jag var väldigt fashion... (inte så mycket function dock).

Högklackat var ju HELT fel skoval! Och en clutch som gjorde att jag inte fick båda armarna fria var också galet! Men jag var väldigt fashion… (inte så mycket function dock).

Jag åt välsmakande snittar till lunch i Tarketts pampiga mässmonter kallad ”The Camp” som är en tjusigt uppbyggd historia med trä och tråd, där svensk trätradition och nyskapande, holländsk textildesign möttes och gav en spännande effekt.

Mass 2

Min snygga bloggkollega Valerie från Damernas Värld var på plats och den stilige mannen i slips bredvid henne är Florian Bougault, creative director på Tarkett.

Mass 3

Det grå ihop med den sobert valda gula blir ju ett finfint äktenskap, eller hur?

Mass 4

Några av säsongens nyheter för golv, från Tarkett.

Mass 1

Mass 5

Den rosa sittpuffen fast i större modell hamnar på önskelistan till mitt nya dressingroom! Från Homeline.se (säljer främst inredning för offentliga miljöer, men de kanske kan göra ett undantag? Min blogg är ju en offentlig miljö…)

Mass 12

Trendspanat! Sittpuffar av rund karaktär med sammet såg jag på flera ställen – som denna.

Efter den danska, stilrena, avskalade dominansen i A-hallen så var det spännande att besöka maximalismens monter i C-hallen där AG Home & Light huserade med svulstiga ramar, kristallkronor och annat pråligt och brackigt som jag älskar (som ni vet!). Här hade jag kunnat hänga länge men då var vi tyvärr tvungna att dra hem.

Mass 9

Spegeln! Kristallkronan! Från www.aghl.se

Mass 11

Mässans mest åtråvärda möbel enligt mig var detta sidobord, även det från AG Home & Light.

Mass 13

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..