I annonssamarbete med PLAN INTERNATIONAL

Hur ser din plan för att hjälpa ut?

plan_international

1200x628_Sita

Att ha tak över huvudet är något som är självklart för mina barn. Jag försöker i den mån jag kan att förklara för dom att inte alla barn (eller vuxna) i världen har det så. När man försöker förklara orättvisor och hemskheter för barn blir det ofta abstrakt för dom och ganska obegripligt, för att de inte alltid har så lätt att relatera till andras situationer.

1200x628_1

Ibland känns det hopplöst att ta sig an välgörenhet, man vet knappt var man kan börja. Väldigt konkreta nedslag, som att bygga skolor och utbilda folk är en viktig start. Det är utbildningen som gör att folk själva på sikt orkar ta sig ur fattigdom. Det är utbildning som gör att människor kan stötta sig emot fakta och vilka rättigheter de har, istället för att bli offer för uråldriga riter och fruktansvärda orättvisor. Sådant arbetar Plan International med. De har exempelvis startat två förskolor i Nyaruguru-distriktet, en av de fattigaste delarna av Rwanda. Förskolorna drivs idag av lokalbefolkningen själva.

Rwanda February 2014. ECCD NYAGASAMBU (one of 15 Eccd centres in eastern province)

Glada barn på en förskola som Plan International startat i Rwanda.

Plan International arbetar på gräsrotsnivå tillsammans med barn för att stödja deras rätt till utbildning. De vill lyfta att flickor diskrimineras dagligen just för att de är flickor. Plan International arbetar för att ge barn en framtid och det börjar med:
• Att ingen flicka ska bli bortgift
• Att inga barn ska tvingas föda barn
• Att alla flickor ska få gå i skolan
• Att alla barn ska få sova tryggt om natten
• Att inga barn blir utsatta för våld och övergrepp

Neydi Guatemala

Tack vare skolstipendiet genom Plan International får Neydi i Guatemala en utbildning. De flesta flickorna i området där Neydi bor måste stanna hemma och sköta hushållssysslorna. Vissa tvingas gifta sig med män som är dubbelt så gamla, ibland tre gånger så gamla. I värsta fall blir de gravida när de själva är barn eller utsatta för våld.

Det är en orimlig orättvisa att min sexåriga dotter inte behöver oroa sig över att bli såld, bortgift eller utsatt för övergrepp – medan denna trygghet inte alls är en självklarhet för andra sexåriga flickor i världen. Vi kan inte hjälpa alla som har det svårt i världen, men några kan vi hjälpa. Vi behöver en plan för att göra detta. Plan International, exempelvis.

1200x628_5

Min plan är att bli Planfadder, vilket man blir genom att läsa här och följa instruktionerna. Du kan välja om du vill bli fadder till en flicka eller pojke. Jag valde en flicka. Du får kontinuerligt rapporter om hur det går för ditt fadderbarn och kan brevväxla.  Det går även bra att bli Flickafadder – då är du inte fadder till ett fadderbarn, utan bidrar till de projekt Plan International bedriver som stärker flickors rättigheter.

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Se det som ett symboliskt datum, att göra något av kärlek.

Hur ser din plan för att hjälpa ut?

 1. A coordination meeting was carried out by ICASEPS on 22 October 2008 to discuss various issues in respect to agricultural development policies

 2. August is the hottest month, with an typical high of 96°F (36°C).

 3. Also, as well as for those who wish to take their on-line going out with
  adventure to that next level there is actually the Alex
  Hitchens Online Personals Masterclass.

 4. Site skriver:

  Eu gosto que vocês tendem a ser também.
  Este tipo de trabalho inteligente e relatórios! Manter-se
  o fantástico funciona caras tenho incluído vocês para meu blogroll.

 5. Laurie skriver:

  TM: As the main built-in telecommunications company in Malaysia, TM supplies various services from ADSL (Streamyx) to Fibre
  web (UniFi).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..