Badrummet – före och efter

badrum before after

Badrum 1

Vi ville ha ett svart lock på toaletten för att det skulle ta upp de svarta detaljerna på kommoderna. Och för att det känns lite mer old school med svarta lock.

Den största utmaningen renoveringsmässigt i huset var att få till husets badrum. Nackdelen med stora sekelskifteshus är att både kök och badrum ofta gjordes väldigt små, medan övriga sällskapsytor var enorma med stora rum. Man får liksom trolla med knäna och gilla läget med den yta man har. Badrummet på övre plan är litet (cirka 4 kvm) och här skulle vi klämma in dusch, WC (som inte fanns från start) och ett dubbelhandfat. Och samtidigt inte få känslan av att det är paniktrångt.

Vi valde att satsa på ljusa färger i såväl mosaik som kakel samt möbler för att skapa en optisk illusion av ett större rum. Samtidigt ville vi inte ha en modern stil inredningsmässigt utan få en känsla av fransk boudoir-romantik och klassiskt sekelskifte, så dusch samt kranar och kommoder var viktiga innan vi hittade rätt, att de skulle ha den där äldre stilen. Samma sak med spegel och sidolampor.

Badrum

Mosaiken kommer från märket Bricmate på Kakelpalatzet.

Badrum 4

Takets konstruktion med sluttning innebar en utmaning för hantverkarna gällande kåpan i duschen som kläddes in med kakel. Det var på damhåret att duschen (från Duschbyggarna) fick plats kan jag säga…

Badrum 6

Spegel från Hornbach, badrumsporslin från InWhite4You. Kommoderna med marmorskiva är specialbeställda från Kina.

Badrum 8

Att låta bygga in nisch i duschen med mosaik är en idé jag verkligen rekommenderar! Där kan man ställa flaskor och det blir dekorativt och ger en spakänsla.

Vi beställde två högskåp från Kina samtidigt som kommoden, varav vi tänkt ha det ena i badrummet på övre plan. Men det kändes lite trångt, så vi har ännu inte ställt in det där. Som ni ser har jag en del behov av förvaring för prylar...

Vi beställde två högskåp från Kina samtidigt som kommoden, varav vi tänkt ha det ena i badrummet på övre plan. Men det kändes lite trångt, så vi har ännu inte ställt in det där. Som ni ser har jag en del behov av förvaring för prylar…

FÖRE + UNDER TIDEN: På denna trånga yta hade man klämt in ett badkar, ett handfat och en bidé. Men ingen toalett… Det finns dock en gästtoalett (liten) strax intill detta badrum. Den behöll vi, men eftersom vi är fem personer i familjen så kan det liksom inte finnas nog med toaletter… Så det var ett absolut måste för oss att få in en WC även i detta badrumsutrymme. Badkar är charmigt men på så här liten yta var helt enkelt något tvunget att strykas så både badkaret och bidén fick fara till förmån för dubbelhandfat och dusch.

Huset är ett sekelskifteshus men just i detta badrum var inredningen omgjord på 70 eller 80-talet. Vi slängde ut exakt allt, fick riva ner väggar och material och det dök upp både det ena och det intressanta där bakom…

Under en period såg det verkligen hemskt ut, som i värsta Fritz-skräckkammaren. Men så är det ju under renovering! Man får helt enkelt ha slutresultatet för ögonen och strunta i den tillfälliga misären.

badrum 7

 

 

  1. Sanja skriver:

    Kanonfint . Var beställdes badrumskommoden?? Lev.tid?
    MVH
    Sanja

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..