Mytbilden av det glamourösa hemmakontoret

Ni har väl sett dem, de där vackra bilderna från ambitiösa entreprenörer och influencers som sitter och jobba på sina elegant inredda hemmakontor? Dessa svala och välmejkade influencers som bloggar och styr sina företag med välmanikyrerade händer, nyfönat hår och höga klackar. Och på det (väldigt tomma) skrivbordet står ofta en bukett med väldoftande blommor, kanske något doftljus också. Och gärna några coffetable-böcker också med modehus som litterär avsändare. Deras datorer har customized utförande och visar inga spår av kladdiga barnfingrar eller andra stötmärken/fläckar. Ungefär som på dessa förtjusande bilder jag lånat från brightontheday.com.

home office 1

Jo, men så är ju mitt liv också. Nästan! Jag vet inte vilken bild får av mig när jag berättar att jag arbetar som medieentreprenör, bloggar, skriver böcker och driver onlinemagasin. Många tycker att det är superlyxigt och glamouröst med ett hemmakontor. Och det ÄR det ju på många vis! Men det är mest själva känslan som är lyxig. I praktiken ser det ut så här:

home office 2

Jag jobbar osminkad, med håret i tofs eller fläta (föna håret gör jag kanske fem gånger per år och då är det något proffs som gör det inför en plåtning eller premiär/fest), i pyjamasbyxor och en varmare tröja samt fårskinnstofflor. Färska snittblommor och doftljus? Haha…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..