I annonssamarbete med MERCEDES-BENZ

Test av Mercedes-Benz V-klass familjebil

Mercedes-1

På väg till gymmet!

Under några dagar har jag testat Mercedes-Benz V-klass familj. Det är en bil som påminner om en mindre buss, med skjutdörrar baktill och 8 säten. Jag gillar att man sitter högt då man kör (eftersom jag lätt blir åksjuk annars) och känner man att det är många hörn och kanter att hålla reda på när man backar och liknande finns det givetvis backsensorer och kamera bakåt.

Rymlighet är ett måste för vår familj när det gäller både boende och bil. Vi HATAR att trängas. En lyx vi unnar oss är rejält med space. Kanske därför vi bor i ett hus på 350+150 kvm, haha… Denna bil är rymlig och med gott om avstånd mellan sätena framtill, vilket är bekvämt när man åker längre sträckor (vi åker ofta på bilsemestrar på somrarna). Vi har tre barn i åldrarna 7, 7 och 11 som helst inte ska sitta FÖR nära varandra heller, för att minska frustration och tjafs. Eftersom denna bil kan fås med upp till 8 sittplatser så går det alltså att åka hela familjen och även skjutsa och hämta andra, som deras kusiner, mormor, några kompisar i fotbollslaget eller liknande – vilket är väldigt praktiskt. Nu har ju vi ”bara” tre barn, men har du fyra barn eller fler är nog detta en optimal bil ur praktisk synpunkt. Sätena går att flytta, vända och till och med lyftas ut, vilket är smart om du skulle få för dig att spontanshoppa en soffa eller liknande som behöver forslas hem.

Modellen har fått högsta betyget (i Euro NCAP tester) gällande hög säkerhetsnivå. Bilen varnar alltså för hotande kollisioner (det har tjutit en del då och då när jag körde den vilket gör en uppmärksam direkt), den bromsar vid behov, parerar starka sidvindar och har en del andra smarta assistentsystem. Det är knappt så du behöver tänka själv då du kör, vilket underlättar när man som yrkesarbetande småbarnsmamma är stressad och ska iväg…

Sugen på ett sånt här sofistikerat vrålåk till familjebil? Då kan du boka en provkörning här!

Mercedes-3

Smidig instrumentpanel med bra överblick. Växeln sitter i en spak vid ratten, kul detalj!

Mercedes-2

Här anländer jag till ett jobbmöte med ”min” merca… (nej, jag kör inte bil i dessa skor, har ett par ballerinas inne i bilen för ombyte).

Mercedes - 4

Barnen (inklusive Elsas gosedjur) älskade bilen och deras kompisar och mormor fick plats i sätena längst bak!

LOADING..