Charmiga turistfällan Sirmione

Sirm 3

Häromdagen tog vi båt till Sirmione, som är en charmigt elegant ort på en smal udde här i södra delen av Gardasjön. Big mistake. Alltså, det var jättemysigt och vackert – men hade varit ännu bättre om det inte var tiotusen andra turister på denna lilla plats i dessa trånga gränder samtidigt. Kanske är en bättre idé att besöka Sirmione i september eller april och inte i slutet av juli… Tänk er Gamla Stan under värsta högsäsongspaniken och full krimskrams-kommers, så fattar ni. De gigantiska glass-stånden kunde vi dock inte motstå och ungarna var lyriska – liksom jag – som vanligtvis inte är särskilt förtjust i glass på hemmaplan, men italiensk kaffeglass…alltså herregud, man hör ju änglar sjunga då man smakar den.

Sirm 1

Sirm 2

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..