Suger ut det sista av sommaren

utsikt

Denna vy och utsikt har vi förvisso året runt, men själva känslan i luften och färgerna förändras ju med årstidernas växling. När man bor så här vid vatten så studsar typ ljudet på vattenytan så vi hör väldigt tydligt när folk badar och tjoar på andra sidan sjön, eller när de skriker åt varandra då de paddlar kanot eller står upp på en sån där surfbräda (senaste trenden i sommar, vi har sett massor med inte kommit oss för att testa själva än). Och så lugnet på kvällarna då vi sitter här på altanen och grillar och kollar ut över…vårt ofattbart vildvuxna gräs/djungel/savann som pryder slänten nedanför. Doften av andra villors grillbestyr, slamret av porslin/bestick (har alltid älskat det ljudet!) och njutningen av att kunna sitta ute och äta.

Den här veckan suger vi ut det sista av sommaren, städar tomten, bjuder hem folk, låter barnen hoppa i studsmattan, leka på tomten (trots att de hellre vill in till sina iPads…) och försöker att verkligen använda huset så mycket vi kan – själva utomhusytorna alltså.

Men det är höst och snart dags att flytta inomhus, även mentalt – då det gäller fokus på detta hus. I sommar har vi målat om huset exteriört vilket blev fantastiskt, en stor omställning som ni ska få ta del av i bloggen strax, i steg för steg. Vi har också tidigare i år bytt golv på altanen ni ser på bilden, samt byggt en altan på en annan sida av huset. Och så har vi byggt en liten parkeringsplats åt bilen eftersom vi inte vill ha bilen stående bredvid huset (och den är för stor att rymmas i garaget). Fyra träd har vi låtit ta ned på tomten, tre för att de skymde sjöutsikten och ett för att det var ruttet/dött. Vi tänker ta ner fler träd på tomten och har mer planer gällande pool osv för trädgården.

Men i övrigt kommer fokus att ligga på interiöra arbeten i vårt drömhus denna höst. Detta ska göras:
• Mitt dressingroom ska byggas på våning 3. Det blir nog det största projektet i höst/vinter.
• Vårt master bedroom måste vi ta hand om, det har vi helt nonchalerat för att få i ordning barnens sovrum först.
• Badrummen behöver bättre förvaring, det har vi redan ombesörjt genom skåp osv men vi har inte ställt in ena skåpet samt att det saknas hyllplan i båda kommoderna.
• Vi behöver se över lamparsenalen i ungefär alla rum utan två. Alltså belysning generellt.

Allt ovanstående ska vara klart innan jul. Häpp!

 

 

  1. Johanna skriver:

    Hör av er om ni vill att Sami hjälper er med de andra träden ni vill ha ner eller om ni vill ha annan hjälp i trädgården. Typ lövblås eller maskinklippning av gräs och löv beroende på hur mycket löv ni får.

    Hur gick det med köp av robotklippare? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..