Måste man kratta höstlöven?

leaf

Måste man verkligen kratta upp höstlöven? Jag är inte så mycket för trädgårdsarbete överlag, men motivationen sjunker ju i takt med temperaturen. Ju kallare det blir, desto mindre sugen blir jag på att gå ut och arbeta i trädgården. Som det här med alla löv. Man krattar en eftermiddag, sen ser det ut som på bilden dagen efter igen. Så – what’s the point? MÅSTE man verkligen kratta upp alla höstlöv? Skyddar de inte mot snön sedan, eller hur är det nu…?

  1. Johanna skriver:

    Som de andra skrivit så klipp och blås undan löven. Sami kan hjälpa er med detta. RUT-avdragsgillt dessutom. 😉 0708862622/sami@0708862622.com

  2. Maria skriver:

    Jag säger som Marika. Klipp hellre sönder löven med gräsklipparen. Om det hamnar mycket på grusgångar så införskaffa en lövblås att blåsa ut dem på gräsmattan. Sedan är det bara att klippa dem också. De klippta löven har maskarna mycket lättare att ta ner i jorden. Skulle det sedan när frosten/tjälen kommer ligga kvar löv kan man ta lövblåsen och blåsa ihop till en eller flera högar och så samla ihop det.

  3. Marika skriver:

    Vi krattar aldrig. De löv som finns på gräsmattan klipps sönder vid sista höstklippningen och förmultnar, vi har inga ekträd. Det som blir på gång/garageuppfart brukar blåsa bort. På sin höjd att vi tar bort om det blivit en lövhög vid ett hörn av garageuppfarten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..