Unicorn party för kidsen!

Fixa ett unicorn party någon kväll innan december! Because why not? Då blir transportsträckan till jul inte så lång. Min dotter har länge velat lära sig hur man gör enhörningsfrisyrer och ville bjuda in några vänner för att göra detta (i praktiken innebär det givetvis att man som förälder får slita både sitt eget och barnens hår för att fixa biffen). Efter idogt googlande och gloende på YouTube så kände jag till slut att jag hade kläm på det där. Så vi beslöt att ha ett litet unicorn party hemma för de närmaste vännerna, inget stort och påkostat, bara en mysig söndagseftermiddag. Det är ett mysigt initiativ jag rekommenderar. Behöver varken bli kostsamt eller krångligt. Här kommer mina knep!

Kalasbra tips!

• Eftersom det blir en del socker i såna här sammanhang är det onödigt med sockrad läsk också. Jag körde Sprite Zero som jag sedan färgade smurfblå med några droppar karamellfärg. Succé!

• Servera gärna drickat i någon fin karaff. Jag hittade min gamla vattenkanna från i somras som jag inte använt på länge, med sån där kran. Väldigt dekorativt!

• Sätt namnlappar i glada färger (dessa är från Tiger) på glasen. Ta vanliga presentlappar och skriv namnen själv. Fäst med ett snöre. Detta funkar både som placeringskort men även ur praktisk synpynkt så att det inte blir några diskussioner om vems glas det är, efttersom barnen går omkring med glasen ofta.

• Cupcakes med sockervadd är en hit! Sockervadd finns att köpa i olika färger på burk i de flesta större livsmedelsbutiker (vi köpte på Ica Maxi). Köp färdiga cupcakes i miniformat om du inte orkar/hinner baka egna, sedan stoppar du dom i söta små festligare formar (dessa är från Tiger). Sedan sätter du på sockervadden och trycker ner med fina vimplar/pinnar (också från Tiger). De flesta barn är inte så förtjusta i frosting gjord på Philadelphia, smör och florsocker, så det kan du skippa (så slipper du ett kladdigt och tidskrävande moment).

• Överkurs: gör mördegskakor med enhörningsmotiv. Jag tog hästmotivet av pepparkaksformarna och sen skar jag ut ett extra ”horn” och satte fast. Funkade sådär. Men du kanske lyckas bättre!

• Ljusslingor, serpentiner, gosedjur och pappersdekorationer är fint att ha som dekor på bordet.

• Överdriv inte ambitionsnivån på det hembakta, barn skiter i vilket. Pastellfärgade minimarshmallows, chokladrån och ballerinakex blir toppen! Tips från coachen är dock att ta det lugnt med chokladinnehållet då det kladdar mycket från varma barnfingrar (som gärna vandrar överallt…)

• Bjud inte så många! Blir rörigt och stissigt och extra krångligt om alla barn ska hinna få frisyrer, eller ansiktsmålning eller vad ni nu tänkt pyssla med. På Elsas eftermiddagshäng var de sju stycken (inklusive hennes tvillingbrorsa), men fem hade faktiskt räckt. Ha hellre såna här spontankalas ofta och bjud olika kompisar då.


Astrid och Sigrid fick två varianter av unicorn hair!

Så fixar du unicorn hair!

• Du behöver löshår (jag råkar ha ett helt skåp med sånt, men så har jag också en bakgrund inom mediabranschen med en massa fotografering hos hårstylister/makeupartister). Billigt löshår hittar du på Kicks/Åhléns. De flesta barn har inte tillräckligt långt hår för att fixa en bra enhörningsfrisyr. Min dotter har det, men det är som sagt väldigt ovanligt.

• Du behöver även VÄLDIGT många hårnålar (vi talar 10 st per huvud, så är ni 5 barn blir det alltså minst 50 hårnålar). Hårspännen funkar inte, måste vara klassiska bobby pins.

• Vanliga hårsnoddar behövs, men även såna här små hårsnoddar av gummi, för att hålla hornet på plats, eller hindra att löshåret glider osv.

• A4-papper. En sax och tejp.

• Hårborste + kam + hårspray. Och shitloads of tålamod.

Så här gör du: 1. Dela upp håret i 2 sektioner: överhåret drar du upp som i en hög tofs mitt på huvudet. Underhåret kan du antingen låta hänga fritt eller så gör du en låg tofs av det. 2. Om du behöver använda löshår: fäst löshåret ungefär på mitten av det riktiga håret i den övre tofsen på huvudet. Du kan fästa det genom att sno en sån där liten snodd flera varv runt så att det hålls på plats. Poängen är att få långt hår, inte tjockt. 3. Klipp till en pappersrektangel som är ca 1 dm hög och kanske 2 dm bred (testa dig fram storleksmässigt). 4. Sen ska du liksom vira pappret som en strut runt tofsen/håret så att änden på håret sticker ut genom ena hålet på pappersstruten. Botten på struten är bredare, som en kon ungefär, och ligger mot hjässan. Tejpa fast pappret så att det blir som en konform som håller sig på plats. 5. Nu kommer det svåra: att börja vira håret runt papperskonen/struten. Håret glider ofta, så spraya det gärna först lite klibbigt med hårspray. Testa dig fram och var standby med massor av hårnålar som du trycker in håret med vid roten. 6. Du kan även sätta några minihårsnoddar av plast runt ”hornet” för att det ska bli mer fixerat och inte ”slita sig”. 7. Spraya ordentligt. Och sätt fast eventuella, lösa hårtestar med fler hårnålar!

Känns det risigt förklarat (helt förståeligt), så går det nog lättare om du studerar denna YouTube-film!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..