Pepparkakshus av grahamskex

Den här typen av alternativa pepparkakshus tipsade jag om även förra året i bloggen. De är gjorda av grahamskex, vilket är perfekt då du inte har tid att baka egna hus av pepparkaksdeg som sedan ska monteras mm.

Tips!

• En kul idé är att bjuda hem till ”Pepparkakshusparty”. Då kan du förbereda 6-7 minihus och köpa hem en massa godis, strössel, silverkulor och ha kristyr färdigblandad ihop med spritspåsar mm. Sedan får var och en sitt eget minihus att dekorera. Både stora och små vänner uppskattar detta!

• Grahamskex av typen du ser på bilderna är knepiga att få tag på i svenska butiker då det är en amerikansk produkt. I välsorterade livsmedelsbutiker kan du hitta grahamskex av denna modell på den ”amerikanska” hyllan, där även marshmallows-fluff, lönnsirap och sådant står. Det finns snarlika kex att köpa i butik, som exempelvis Sempers glutenfria havredigestive (som är fyrkantiga), eller varför inte testa knäckebröd?

• Havrefraskuddar eller såna där weetabix-flingor är roliga att använda i dekoren på grahamshusen, särskilt på taken.

• Salta pinnar, minimarshmallows, sockrade godisremmar (platta och breda – som ”takpannor”) och polkagriskäppar blir trevligt att dekorera med!

Bilder från Asimplepantry.com, Foot Network, Fountainavenuekithcen.com, Homedesigns99.com, Linaloo.typepad.com, Onecharmigparty.com, Yummytoddlerfood.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..