Nya varianter av lussekatter

Om du vill göra lite elegantare varianter av lussekatter bör du spana in mina tolkningar av saffransbröd! Jag gjorde dessa förra året, så bilden är en favorit i repris. Min man har förlagt mig med bakförbud i några veckor innan jul (sant!), haha… Han hävdar att jag ägnar orimligt mycket tid åt att dekorera kakor, slå in hemgjord kola i fina små paket och allt möjligt, vilket rimmar illa med att jag är mitt uppe i en helt galet hektisk period jobbmässigt då jag lanserar en ny portal till årsskiftet. Hmmm – han har förstås rätt. Kommer nog få lägga ner det här med pepparkakshusbygge just denna jul. Men jag kommer nog att smygbaka något LITET längre fram innan julafton. Hehe.

Tips för att pimpa lussebullarna!

• Laborera med själva formen. Jag brukar exempelvis linda saffransdegen runt engångsgrillspett som pinnbröd.

• Miniatyr-lussebullar blev en stor hit som jag kom på förra julen! Jag kallar dem för lussekattungar. Du rullar ihop mindre degsnurror och placerar dem i knäckformar. Vi talar EXTREMT små bullar här, tänk på att de jäser också! Och grädda dem givetvis enbart bara ihop med lika små miniatyrer på plåten.

• Byt ut russinen och sikta florsocker över istället! Florsocker ger en glamourös edge åt bullarna.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..