Slå in paket som ett proffs

Sista minuten med paketinslagning av julklapparna? Vi har alla varit där – eller rättare sagt: jag är där i sista stund VARJE jul! Slår aldrig fel…

Eftersom jag har jobbat i skoaffär i min ungdom och där paketinslagning ingick så har jag slagit in en och annan julklapp i mina dagar. Här kommer lite tips från coachen!

Tips för smart paketinslagning!

  1. Förbered dig. Du behöver kolla först att följande saker finns hemma: julpapper (behöver inte vara julmotiv, alla slags papper funkar. Personligen föredrar jag brunt papper så kan man toka till det med snören och dekor istället), tejp (du behöver tejp med hållare!), sax, snören (eller sidenband, eller glitter, eller vad du nu vill använda), självhäftande rosetterwellpapp, silkespapper, etiketter/namnlappar (om du inte vill skriva direkt på paketet, funkar det med men är inte lika chict). Plus stor påse/säck att gömma/förvara julklapparna i, innan de läggs under granen (eller skickas till tomten).
  2. När du köper saker i butik: tacka ALLTID ja på frågan ”Ska vi skicka med en kartong?”. Säg gärna att du vill ha fler kartonger och dra en vit lögn om att du glömde ta kartonger senast du köpte julklappar i just den butiken. Kartonger är VÄRLDENS bästa nödlösning när orken och engagemanget tryter den 23:e då pappret har tagit slut och du inte pallar att slå in 32 paket ytterligare.
  3. Kolla noga så att inte prislapparna syns på varan du ska slå in. Ta bort om möjligt, eller stryk över/sätt på vit klisterlapp där priset står (ryck inte bort prislappen om mottagaren ev. önskar byta).
  4. Om gåvan är otymplig/knasig form, måste du först släta till den innan du sätter på papper runt om. Det gör du genom att rulla wellpapp runt, eller linda in saken i silkespapper. Sedan slår du in detta med papper.
  5. När det gäller paket och papper är regeln enkel: inte för mycket papper. Givetvis inte för lite heller av förklarliga skäl. Men för mycket är det vanligaste felet. För mycket papper gör att det blir svårt att vika in kanterna på sidorna. Klipp bort överflödigt papper på sidorna.
  6. När det gäller paket och snören är regeln det omvända mot ovan: mycket snöre är alltid bra! Gäller alltså snören du krusidullar själv med sax. Sidenband och repsnören mm, där är det lagom längd som gäller.
  7. Om du blir trött/less eller tiden är extremt knapp: stoppa ner presenten i en kartong, tejpa igen sidorna och tryck fast en självhäftande rosett (eller tre) och sätt på en etikettlapp. Klart

Foto: iStock

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..